„Jungtinių Tautų iniciatyvos, prie kurių Lietuva per savo narystės 25-erius metus prisideda visomis išgalėmis, – tai taikos palaikymas, parama žmogaus teisėms ir demokratijai, humanitarinė pagalba, teisės viršenybė, kova su tarptautiniu terorizmu“, - teigiama A. Butkevičiaus sveikinime Lietuvos narystės 25-erių metų jubiliejaus proga.

Premjero teigimu, Jungtinių Tautų Organizacija buvo sukurta, kad apsaugotų būsimas kartas nuo vidaus ir tarpvalstybinių konfliktų, smurto ir nesantaikos pasaulyje, užtikrintų suverenios lygybės principų laikymąsi. Deja, globalūs iššūkiai niekur neišnyko, dažniausiai ginkluotus konfliktus sąlygoja ksenofobijos ir rasizmo apraiškos, žmogaus teisių pažeidimai, socialinė ir ekonominė nelygybė, valstybių teritorinio vientisumo ir suverenumo pažeidimai.

„Lietuva tiki ir pasitiki šia organizacija – Jungtinės Tautos turi ir toliau stiprinti, plėtoti ir naudoti savo galias tarpininkaudama ir užkirsdama kelią konfliktams. Ši veikla padeda veiksmingai spręsti daug klausimų ir, reikia tikėtis, leis išvengti daug kainuojančių taikos palaikymo operacijų“, - tvirtino premjeras.

Anot A.Butkevičiaus, esame pasaulio šeimos nariai, todėl visos valstybės privalo prisiimti atsakomybę už bendrą ateitį.

„Tikiu, kad Lietuvos narystė Jungtinių Tautų Organizacijoje ir toliau prisidės prie darnaus vystymosi plėtros, taikos palaikymo, žmogaus teisių ir demokratijos sklaidos visame pasaulyje“, - teigė A. Butkevičius.

JTO, įkurtos 1945 metais, paskirtis – palaikyti tarptautinę taiką ir saugumą, plėtoti draugiškus tautų santykius, tarptautinį bendradarbiavimą sprendžiant ekonominio, socialinio, kultūrinio, humanitarinio pobūdžio problemas, ugdyti ir skatinti pagarbą žmogaus teisėms ir laisvėms, būti centru, derinančiu tautų veiksmus siekiant šių bendrų tikslų.

Lietuva kartu su Latvija ir Estija JTO nare tapo 1991 metų rugsėjo 17 dieną.