„Šiandien išvažiuoju į Telšius, o ar grįšiu į Palangą, nežinau, greičiausiai važiuosime namo, nors atostogauti planavome iki sekmadienio“, – DELFI sakė nuo praėjusio ketvirtadienio pajūryje atostogaujantis A. Butkevičius.

Jis neslėpė, kad keisti atostogų planus privertė pablogėjęs oras – nuo sekmadienio vakaro Palangoje be perstojo pliaupė lietus.

Nors ir atostogavo, tačiau A. Butkevičius susitiko su Palangos meru ir apžiūrėjo naujai statomą koncertų salę, stadioną ir naująjį kempingą, taip pat lankėsi savaitgalį vykusiose automobilių lenktynėse.

Premjeras su šeima apsistojo penkių žvaigždučių viešbutyje „Vanagupė“. „Čia pasirinkta vieta tik dėl to, kad yra nuošaliau nuo miesto centro – praktiškai visada, kai atvažiuoju į Palangą, čia apsistoju“, – sakė jis.

A. Butkevičiui Palanga – mėgstamiausias Lietuvos kurortas.

„Čia atvažiuoju kasmet nuo 1984 m. – nėra tokių metų, kad neatvažiuočiau į Palangą, ilsiuosi savaitę ar dešimt dienų, – kalbėjo jis. – Mane labai traukia Palanga – visada ją pasirenku. Ji turi būti aplankoma kiekvienais metais ir drąsiai galiu pasakyti, kad labai džiaugiuosi, jog ji keičiasi tik į gerąją pusę: gerėja infrastruktūra, jau sutvarkyti šaligatviai, dviračių takai, Meilės alėja – poilsiautojams yra sudarytos visos galimybės gerai praleisti laiką. Aišku, trūksta SPA centrų, bet jau ruošiamasi statyti baseiną, džiaugiuosi, kad nors ir pavėluotai, bet jau pradėjo eiti investicijos, žinoma, geriau vėliau nei niekada.“

Atostogos pajūryje nepraėjo ir be nuotykių – su šeima į gatvę išėjęs pasivaikščioti premjeras sulaukė išskirtinio poilsiautojų dėmesio.

„Visi nusiteikę labai pozityviai, pasisveikina, nusifotografuoti prašė ne tik vyresnio amžiaus žmonės, bet ir jaunimas, o viena moteriškė net sakė: gal galiu prie jūsų prisiglausti“, – pasakojo A. Butkevičius.

Jis prisipažino, kad Palangoje keldavosi apie 7.30 val. ir jau tada „darydavo apšilimą“.

„Kiekvieną dieną ėjome pasivaikščioti pajūrio smėliu po maždaug 11 km, aišku, jeigu būtų buvęs geras oras, būtume daugiau laiko praleidę prie jūros arba čia, viešbutyje, prie baseino“, – prisipažino atostogaujantis premjeras.

Jis taip pat pastebėjo, kad kainos Palangoje yra gerokai didesnės nei užsienio kurortuose.

„Kasmet stengiuosi bent savaitę praleisti užsienyje – ką tik grįžau iš kalnų Šveicarijoje, aišku, kalnuose išeini iš viešbučio su kuprine ir jokių išlaidų nepatiri, susimoki tik už viešbutį, bet kainos praktiškai kitose Europos šalyse yra mažesnės nei gyvenant Palangoje, – sakė jis. – Žinoma, tikriausiai dėl to, kad čia yra trumpas sezonas ir orai neprognozuojami. Jeigu per visus tris vasaros mėnesius būtų geros dienos, manau, kainos ir čia sumažėtų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)