Antradienį duodamas interviu LRT radijui A. Butkevičius pakartojo, kad ministrams derinti viceministrus su Premjeru numatyta valdančiosios koalicijos sutartyje, esą ne kartą kai kurie socialdemokratų kandidatai siūlyti kitų partijų ministrams, tačiau neįtikus teikti kiti.

„Galiu pasakyti, buvo rekordinis netgi vieno ministro atmetimas - mūsų siūlomų viceministrų buvo trys, kurie tikrai netiko ir buvo atmesti, ir apie tai niekas netgi viešoje opinijoje nediskutavo. Taip pat "Tvarkai ir teisingumui" kai kurie mūsų, socialdemokratų, kandidatai netiko - irgi mes su tuo sutikome, kad ministras turi visišką teisę pasirinkti tokį asmenį ir po to pateikti Premjerui dėl to, kad jis galėtų įgyvendinti Vyriausybės programą. Taip pat ir socialdemokratų ministrai, pasirinkdami viceministrų kandidatūras, derina su Premjeru. Nežinau kodėl čia dabar taip staiga iš Darbo partijos pusės iškilo toks nepasitenkinimas. Bet aš manau, kad per šitą savaitę šita problema bus išspręsta", - interviu LRT radijui antradienio rytą sakė Ministras Pirmininkas.

Premjeras politikus ragino kelti aukštus moralinius reikalavimus, pasirenkant politinio pasitikėjimo asmenis. Po pokalbio su kultūros ministru Šarūnu Biručiu ir jį delegavusios Darbo partijos vadovu Valentinu Mazuroniu A. Butkevičius sako supratęs, kad grėsmės koalicijai nekyla.

"Aš vakar irgi turėjau pokalbį ir su kultūros ministru, ir po to su Darbo partijos pirmininku Valentinu Mazuroniu, ir aš manau, kad mes puikiai pasikalbėjome ir supratome, kad už Vyriausybės darbą yra atsakingas, pirmiausia, Ministras Pirmininkas ir kad Vyriausybė yra kaip komanda, kuri įgyvendina Vyriausybės programą. Negali būti, kaip anksčiau būdavo, kad ministerija yra atskira tam tikros partijos kunigaikštystė. Tol, kol aš būsiu Ministras Pirmininkas, to nebus", - teigė Premjeras.