„Paskutinė informacija, kurią gavau iš mūsų ambasadoriaus Ukrainoje, kad jau du trečdaliai Rusijos armijos yra išvesta iš Krymo“, - pirmadienį žurnalistams sakė jis.

Savo ruožtu Prezidentūros spaudos tarnyba DELFI teigė: „Šiuo metu tai yra nepatvirtinta informacija“.

Lietuvos ambasadorius: informacija iš patikimo šaltinio

Lietuvos ambasadorius Kijeve, buvęs užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas DELFI patvirtino informavęs premjerą apie Rusijos pajėgų atitraukimą.

„Kol kas (informacija – DELFI) iš patikimo šaltinio. Bet vieno. Laukiame patvirtinimo iš kitų šaltinių“, - kalbėjo P. Vaitiekūnas.

Ambasadoriaus teigimu, kol informacijos nepatvirtino daugiau šaltinių, skubėti su išvadomis nederėtų.

Tuo metu Lietuvos premjeras vylėsi, kad šį konfliktą pavyks išspręsti taikiu būdu.

„Lietuva toliau pasisako už Ukrainos nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą. Savaime visada kyla grėsmės, jeigu kažkas įveda armiją į kieno nors teritoriją. Visa tai turi būti labai stebima ir vertinama. Manau, kad tie dialogai, kurie yra prasidėję tarptautinėse organizacijose, mes sveikiname juos. Tikimės, kad dialogo būdu bus galima išspręsti šiuos klausimus. Siūlyčiau ir rekomenduočiau Rusijai kuo greičiau pripažinti Ukrainos Vyriausybę, kuri yra patvirtinta demokratiniu keliu“, - kalbėjo jis.

DELFI primena, šeštadienį Rusijos Federacijos Taryba patenkino prezidento Vladimiro Putino prašymą leisti panaudoti ginkluotąsias pajėgas Ukrainos teritorijoje. Šis Rusijos sprendimas ir karių dislokavimas Kryme iššaukė griežtą ES ir NATO šalių reakciją.

Lietuva sekmadienį nusprendė iškviesti konsultacijoms į Vilnių ambasadorių Maskvoje Renatą Norkų. Prezidentė D.Grybauskaitė savaitgalį situaciją Ukrainoje aptarė su Didžiosios Britanijos premjeru Davidu Cameronu ir Lenkijos prezidentu Bronislawu Komorowskiu. Sekmadienio vakarą prezidentė perspėjo, kad Rusijos agresija yra nepateisinama ir gali turėti rimtų pasekmių viso regiono saugumui bei įtakos Europos ateičiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1716)