Tokią poziciją parlamentaras išsakė ne tik trečiadienį vykusiame Kaimo reikalų komiteto posėdyje Seime, bet ir vėliau kalbėdamas su DELFI.

„Taip, tokią poziciją aš išsakiau. Tai yra mano asmeninė nuomonė, nežinau, ką darys partijos vadovybė“, - DELFI sakė A. Butkevičius.

Pasak politiko, po rinkimų į Seimą derantis dėl koalicijos, socialdemokratų poziciją jungtis prie valstiečių nulėmė tai, kad pastarieji „deklaravo kairiąsias idėjas, rūpestį paprastais žmonėmis, darbo vietų kūrimu, regionų stiprinimu“.

Tačiau dabar, sako A. Butkevičius, valstiečių darbai kardinaliai skiriasi nuo to, kas buvo deklaruota ir, pabrėžė, numatyta Vyriausybės programoje bei koalicinėje sutartyje.

Vienas iš socialdemokratų lyderių neslėpė, kad urėdijų reformos klausimas ir jo svarstymas Kaimo reikalų komitete šiandien buvusio premjero kantrybės taurę perpildė su kaupu.

„Tai buvo kažkoks buldozeris. Visos pataisos, taip pat ir mano, buvo valstiečių balsais atmestos, net rimtai nediskutuojant. Susidarė toks vaizdas, kad iš anksto nutarta, kaip turi būti, ir rankos buvo keliamos tikslingai taip, kaip reikia valstiečiams ir Vyriausybei“, - sakė A. Butkevičius.

Jis teigė neketinantis keisti savo pozicijos dėl urėdijų reformos ir už dabar siūlomą Vyriausybės variantą nežadantis balsuoti.

„Viliuosi, kad toks nebalsuojantis būsiu ne aš vienas, o visa mūsų frakcija“, - teigė jis.

G. Paluckas: įtampa kyla, bet durimis netrankome

Įtampa tarp valdančiųjų socialdemokratų ir valstiečių kyla, tačiau kairieji trenkti durimis ir išeiti iš koalicijos dar nesvarsto.

Gintautas Paluckas

Tokią mintį, reaguodamas į viešą Seimo socialdemokratų frakcijos atstovo Algirdo Butkevičiaus pasisakymą, DELFI išdėstė Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.

Vis dėlto socialdemokratų lyderis neneigia, kad „ne visi partnerių žingsniai ir veiksmai mus tenkina, ypač jei ne bandoma diskutuoti koalicijoje, o lekiama paramos ieškoti pas opoziciją“.

G. Paluckas tikino, kad socialdemokratai nepalaiko dabar siūlomos urėdijų reformos ir „frakcija už Vyriausybės siūlomas pataisas tikrai nebalsuos“.
Politikas nesureikšmino bičiulio A. Butkevičiaus pasisakymo, vadindamas tai „emocine įtampa, kokių tarp koalicijos partnerių kyla ne vienu svarstomu klausimu“.

Tačiau, anot G. Palucko, šiuo metu valstiečių Seime vykdoma politika nėra socialdemokratams priimtina, nes tokios reformos, anot jo, „sužlugdys ir taip tuštėjančius regionus“.

„Premjeras kalba apie pelningai dirbančias valstybines įmones, o mes sakome, kad pelno kaina negali būti regionų skurdinimas ir žmonių ujimas iš jų. Kas iš tų pinigų, jei neturėdaami darbo žmonės bėgs į miestus ar užsienius“, - sakė G. Paluckas.

Jis patvirtino, kad bendravimas su valstiečiais vyksta, tačiau, anot G. Palucko, „jau du kartus susirinkusi koalicinė taryba nerado bendro sutarimo dėl urėdijų reformos“.