"Tai gali būti suprasta kaip spaudimas teismui ir tyrėjams, kurie tirs šį incidentą", - LRT televizijos laidoje "Laba diena, Lietuva" kalbėjo A. Butkevičius.

"Manau, niekada nereikia vadovautis emocijomis. Kai įvyko toks įvykis, reikia suprasti ir valstybės sienos apsaugos darbuotoją, kuris kovoja su kontrabanda. Manau, tai nėra toks paprastas ir lengvas darbas", - komentavo Premjeras.

Jo teigimu, tol, kol nėra atliktas teisminis tyrimas, jokių pareiškimų negalima daryti, mat tai gali būti suprasta kaip spaudimas teismui ir tyrėjams, kurie tirs šį incidentą.

"Gaila, kad žuvo jaunas žmogus, ir šeimai reiškiu nuoširdžiausią užuojautą. Nuo kitų komentarų tikrai susilaikysiu. Girdėjau, kad ši byla gali nukeliauti į Europos Žmogaus Teisių Teismą (EŽTT). Jame labai atidžiai vertinami politikų pasisakymai, o kuo aukštesnio lygio politikas daro išankstinius pareiškimus, tam tikras išvadas, byla vėliau gali pakrypti į vieną ar kitą pusę", - teigė A. Butkevičius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra pareiškusi, kad Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai netinkamai atliko savo funkcijas ir panaudojo perteklinę jėgą. Premjero paklausus, ką mano apie savaitgalį išplatintą vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio pareiškimą, kuriame jis kreipėsi į pareigūnus, A. Butkevičius tikino šį pareiškimą supratęs kaip pareigūnų palaikymą.

"Jis (S. Skvernelis. -ELTA) žino, kad tiek Valstybės sienos apsaugos tarnyboje, tiek kitose institucijose yra tam tikra įtampa ir dėl to, kad taip sparčiai nedidėja atlyginimai, kaip jie norėtų, taip pat kai kur nėra sudarytos labai geros darbo sąlygos. Jis norėjo, kad nekiltų dar didesnis pesimizmas, žmonės neišeitų iš savo tiesioginio atliekamo darbo. Jis, kaip ministras, kreipėsi į savo darbuotojus ne dėl to, kad būtų apsaugotas, jog įvyko toks nelaimingas įvykis, bet todėl, kad jie toliau galėtų dirbti ir kovoti su kontrabanda, kad jaustų ministro paramą", - kalbėjo A. Butkevičius.

S. Skvernelis penktadienį paskelbė viešą laišką, kuriame ragino be teismo ir nešališko tyrimo nesmerkti pareigūno, kuris, vykdydamas tarnybines pareigas, galbūt viršijo įgaliojimus. Jis taip pat ragino pareigūnus nesiklaupti ant kelių prieš kriminalinį pasaulį, nepasiduoti ir nebijoti.

Kauno apygardos prokuratūra jau pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl šio įvykio.

18-metis Alytaus gyventojas Edgaras Balčius buvo nušautas ketvirtadienio rytą, pasienyje su Baltarusija ties Druskininkais persekiojant du įtariamų kontrabandininkų automobilius. Vieną iš automobilių sulaikius Leipalingyje, ant galinės sėdynės rastas sužeistasis, jis vėliau mirė ligoninėje.