„Kol kas dar neturiu (numatęs naujo kandidato. - ELTA), nes artimiausiu metu bus politinės tarybos posėdis ir šį klausimą esame įtraukę į jos darbotvarkę. Posėdžio metu tai svarstysime“, - teigė trečiadienį A. Butkevičius interviu LRT radijui.

Ministras Pirmininkas taip pat negalėjo patvirtinti, kad šis postas liks LLRA.

„Kol kas negaliu atsakyti į šitą klausimą, yra įvairių pasiūlymų. Dar per anksti kalbėti apie tai“, - sakė A. Butkevičius.

Premjeras jaučiasi tvirtas dėl savo priimto sprendimo ir teigia, kad jis buvo priimtas laikantis koalicijos partnerių politinės tarybos sprendimų.

„Reikia priminti, kad Vyriausybės kabinetą formuoja ministras pirmininkas. Toks sprendimas yra priimtas politinėje taryboje. Partijų lyderiai, kurie turi teisę deleguoti savo ministrus, (kandidatūras - ELTA) teikia ministrui pirmininkui, o po to mes su partijos vadovais kalbame apie tos kandidatūros tinkamumą. Visi reikalavimai politinės tarybos buvo išlaikyti, o aš tikrai negaliu skirti tiek laiko ir įsitraukti į politinius žaidimus, kurie visiškai nereikalingi Lietuvai, o gal kai kuriems politikams jie yra naudingi“, - sakė A. Butkevičius.

Koalicijos partnerių politinės tarybos posėdis rengiamas pirmadienį.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį patenkino premjero teikimą atstatydinti J. Neverovičių iš energetikos ministro pareigų, primena ELTA. Vyriausybės vadovas pateikė prašymą J. Neverovičiui prieš jo valią patvirtinus LLRA kandidatę Renatą Cytacką viceministre, ką spaudė daryti partijos vadovas Valdemaras Tomaševskis.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) antradienį išplatintame pranešime neatmetė galimybės pakartotinai teikti J. Neverovičiaus kandidatūrą į energetikos ministro pareigas. LLRA pareiškė, kad J. Neverovičiaus atleidimo klausimas dar nėra galutinai išspręstas ir iki rugpjūčio 25 d. dar gali būti nuspręsta kitaip.