"Tai tikrai yra didžiuliai pokyčiai, kovojant su kontrabanda. Aišku, aš negaliu atskleisti šiandien dar kai kurios informacijos ir turiu pasakyti, kad yra didžiulio masto kontrabanda ištirta ir toliau vyks tyrimas. Čia apima ne vien Lietuvos šalį, o ir kaimynines šalis, kitas Europos Sąjungos šalis", - ketvirtadienį po susitikimo su eurokomisaru Algirdu Šemeta žurnalistams sakė A.Butkevičius.

"Taip, čia aš ir kalbu apie tai, kas buvo vakar iš dalies jau ir paskelbta", - teigė premjeras, paklaustas, ar kalba apie su naftos produktų prekybos bendrove susijusius asmenis, kurie buvo sulaikyti trečiadienį.

Pasak A.Butkevičiaus, yra sukurta tarptautinė kontrabandos sistema.

"Čia ne tik grupuotė, čia yra tokia sistema sukurta, kurioje dalyvauja daug įmonių ne tik Lietuvos, bet ir kaimyninių valstybių, čia jau galima sakyti, yra tarptautinio lygio", - teigė ministras pirmininkas.

Vilniuje trečiadienį sulaikyti keturi su didele Lietuvoje veikiančia įmone siejami asmenys, pas juos rasta 4,7 mln. litų grynaisiais. Įtariama, kad pinigai gauti iš neteisėtos tarptautinės prekybos naftos produktais.

Bendrovės pavadinimo prokuratūra neatskleidžia, tačiau teigia, ka tai viena didžiausių šalies įmonių. Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį leido suimti tris įtariamuosius.