„Mūsų tikslas nėra trukdyti dirbti merui ir jo komandai – mes norime šiek tiek pakeisti Kėdainių skyriaus požiūrį į tam tikrų problemų sprendimą ir sustiprinti Kėdainių skyriaus partiečių vaidmenį dirbant taryboje. Manome, kad du tarybos nariai, būdami taryboje, gali būti nematomi – dėl tos priežasties ir neapsirašyta (koalicijos formavimo. – ELTA) sutartis“, – trečiadienį Vyriausybėje žiniasklaidai sakė socialdemokratų lyderis.

Anot Premjero, du Kėdainių socialdemokratai į formuojamą koaliciją buvo kviečiami tik dėl skaičiaus, o tas partijos netenkino.

A. Butkevičius tikino, kad jo partiečiai palaikys jiems priimtinus visų pusių siūlymus, jei tik jos atitiks socialdemokratišką programą.

„Du mūsų tarybos nariai, kurie yra išrinkti Kėdainiuose, tikrai netrukdys merui priimti svarbius sprendimus Kėdainių savivaldybėje. Mes tikrai būsime konstruktyvūs – nesame ta politinė jėga, kuri specialiai blokuotų pateiktus pasiūlymus. (...) Visada pritarsime protingiems, išmintingiems mero pasiūlymams, bet pabrėždami savo partijos idėjas, kurios Kėdainių regione turėtų būti matomos ir įgyvendinamos“, – kalbėjo A. Butkevičius.