Evelinos Butkutės-Lazdauskienės teigimu, kaltinimai, neva Vyriausybėje pernai rugsėjį priimtas nutarimas buvo parengtas per naktį konkrečiai vienoms statyboms Druskininkuose, yra naudingi politinėms jėgoms, kurios prieš rinkimus siekia sumenkinti Vyriausybės įvaizdį.

„Vos premjeras iškėlė koją iš Lietuvos – periodiškai, dozuotai viešojoje erdvėje vis pasirodo neigiama informacija apie Vyriausybės narių veiklą. Sveikatos apsaugos ministrės ir Šiaulių ligoninės byla, po kelių dienų – aplinkos ministro kvietimas į apklausą specialiuoju liudytoju, kvietimas apklausti patį premjerą liudytojo statusu – tarsi tendencingai surežisuota blogų naujienų, nepuošiančių Vyriausybės banga. Kad atostogos ministrui pirmininkui, kurias jis užsitarnavo, neskaičiuodamas darbo viršvalandžių, nebūtų per saldžios“, - teigia premjero atstovė.

„Tačiau kyla klausimas, kokiu būdu nuteka informacija iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir prokuratūros, jei apie vykdomus tyrimus institucijos negali teikti komentarų, kai jų teiraujasi žiniasklaida. Kažkodėl niekas šio klausimo nekelia“, – teigė ji BNS atsiųstame komentare.

„Visuomenė turi teisę žinoti, kas režisuoja spektaklį, kuris vadinasi „Priešrinkiminis pasispardymas“. Tačiau šie spyriai peržengia visas politinės kultūros ribas. Premjeras, suprasdamas, kas vyksta, nepasiduoda spektaklio režisieriams, dirba atsakingai, o kiekvienas jo veiksmas stebimas per padidinamąjį stiklą“, – nurodė Vyriausybės vadovo patarėja.

Pasak jos, A. Butkevičius apie savo sprendimus informuos visuomenę iš karto grįžęs po atostogų, atsakys į visus klausimus STT, tikėdamasis, kad „tokiu būdu padės greičiau pabaigti pradėtą tyrimą ir išsklaidyti bet kokias abejones dėl Vyriausybėje priimto nutarimo“.

E. Butkutės-Lazdauskienės teigimu, premjeras laikosi pozicijos, kad „neskaidriems veiksmams jo Vyriausybėje vietos nėra“.

Premjero patarėja tikino, kad įtarimų sukėlęs Vyriausybės nutarimas buvo ilgai rengtas ir derintas, o „delsimas ir toliau būtų kėlęs neapibrėžtą teisinę situaciją visuose kurortuose“.

STT atlieka tyrimą dėl galbūt daryto poveikio, priimant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo. Nutarimas, kaip skelbta žiniasklaidoje, galėjo turėti reikšmės įteisinant statybas Druskininkų Vijūnėlės dvaro teritorijoje.

STT vadovas Saulius Urbanavičius patvirtino, kad į apklausas bus kviečiami liudyti premjeras A. Butkevičius, aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas ir Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas. Pastarieji du turi specialiojo liudytojo statusą.

Specialiojo liudytojo statusas suteikiamas asmeniui, jei byloje yra duomenų apie jo galimą nusikaltimą, tačiau šių duomenų nepakanka įtarimams pareikšti.

Praėjusią savaitę apie atsistatydinimą paskelbė sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė, kuri prisipažino anksčiau davusi kyšį medikams. Ministrė taip pat apklausta kaip liudytoja teisėsaugos atliekamame tyrime dėl galimos korupcijos Šiaulių ligoninėje. Įtarimai jai nėra pateikti.

Karibų jūros regiono kurorte poilsiaujantis premjeras A. Butkevičius į darbą planuoja grįžti antradienį, vasario 9-ąją.

Seimo rinkimai vyks spalio mėnesį.