Daugybė iškeltų rankų, siūbuojančių su trispalvėmis, kurios išreiškė patriotinius jausmus, viltį ir tikėjimą ateities Lietuva. Būtent taip praeivius ir gimnazijos kaimyninių namų gyventojus stebino sinchroniškai eilėse šokantys mokiniai. Tarp jų šoko bei rankas su trispalvėmis vėliavėlėmis į viršų kėlė ir mokyklos direktorius Artūras Sakalauskas, jo pavaduotojai ir mokytojai.

Mintis švęsti Nepriklausomybės dieną kitaip – ne aktų salėje, pasyviai stebint koncertą ar klausantis pranešimo - bendra mokytojų ir gimnazistų idėja.

Pirmiausia gimnazijos meno vadovas Arūnas Žemaitaitis pasiūlė visiems atsinešti po trispalvę vėliavėlę. Direktoriaus pavaduotojai Violetai Juškienei gimė mintis, kad reikėtų kieme šokti pagal kokią nors schemą ir muziką. Mokinių komitetas išrinko šokiui M. Mikutavičiaus dainą „Aš tikrai myliu Lietuvą“.

Gimnazijos choreografijos mokytoja Džineta Šablauskienė „užsidegė“ šia mintimi ir kartu su mokiniais per choreografijos pamokas sukūrė šokį. Ji išmokė šokti visus 900 gimnazistų per 3 dienas. Jie entuziastingai priėmė idėją, o viską organizavo Mokinių komitetas.

„Šiandien visą dieną buvo žiauriai smagu. Visi buvome aktyvūs šventės dalyviai“, – kalbėjo flashmob akcijoje dalyvavę gimnazistai.

Reginio pasižiūrėti sustojęs praeivis, pakalbintas sakė, kad jam ši akcija buvo labai įspūdinga ir jis yra sujaudintas iki širdies gelmių.

„Šis renginys mums priminė „Baltijos kelią “, net ašara nuriedėjo“, - kalbėjo gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Edita Svidinskienė.

„Džiaugiamės, jog mokiniai noriai dalyvavo šioje akcijoje. Jiems tai buvo nauja patirtis, neįprasta ir tikrai smagiau negu dar vienas patriotinių dainų koncertas mokykloje. Tikimės, jog mūsų misija – įnešti jaunatviškumo į šią šventę – buvo sėkminga ir linkime visiems kurti originalias idėjas kitiems metams,“ – įspūdžiais dalijosi gimnazijos Mokinių komiteto nariai.