Lietuvos apeliacinis teismas, nagrinėjantis šešių nuteistų 1991 metų sausio 13-sios sąmokslininkų apeliacinius skundus, ketvirtadienį nusprendė byloje atlikti teisminį tardymą.

Teisėjų kolegija patenkino nuteistojo M. Burokevičiaus prašymą ir nusprendė kviesti liudytoju į posėdį A. Butkevičių.

M. Burokevičiaus nuomone, neseniai Lietuvos ir užsienio spaudai duoti A. Butkevičiaus interviu apie 1991 metų sausio įvykius skiriasi nuo teisme duotų parodymų.

"Sprendimas mane pakviesti liudytoju yra susijęs su spaudoje pasirodžiusiomis interpretacijomis mano pasakytų teiginių tema. Bet tos interpretacijos neturi nieko bendra su tuo, ką aš esu sakęs", BNS sakė A. Butkevičius.

Lietuvos žiniasklaida A. Butkevičių citavo sakius, kad dar prieš sausio įvykius jis žinojo, kad žus žmonės, nes kitaip negalėjo būti.

Pasak žiniasklaidos, A. Butkevičius teigė žinojęs, kad prie Vilniaus televizijos bokšto budėjusiems žmonės gresia mirtinas pavojus.

"Aš manau, kad jie ir toliau bandys įrodinėti, jog iš Lietuvos pusės buvo daryta sąmoninga provokacija", sakė A. Butkevičius.

M. Burokevičius taip pat paprašė iškviesti į teismo posėdį ir apklausti interviu su A. Butkevičiumi parengusius žurnalistus. Šį prašymą Apeliacinis teismas taip pat patenkino.

A. Butkevičius ir žurnalistai greičiausiai bus apklausti kitame teismo posėdyje, kuris įvyks antradienį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją