„Teisėjų pažeidimai daro nepataisomą žalą visuomenės pasitikėjimui teisingumu, todėl būtinas atviras ir principingas teisėjų darbo vertinimas. Tik nepriklausomas, nešališkas, sąžiningas, kompetentingas, stropus teisėjas gali pateisinti visuomenės lūkesčius ir įgyti jos pasitikėjimą“, – teigia naujasis TEDK vadovas.

Šį paskyrimą A. Gutauskas vertina ne tik kaip jo asmeninių, dalykinių savybių, profesinės ir gyvenimo patirties įvertinimą. „Suteikta teisė objektyviai vertinti kolegų veiksmus – tai ir didžiulė atsakomybė“, – sako jis.

Anot A. Gutausko, tik atvirai dirbanti teisėjų bendruomenė gali pelnyti žmonių tikėjimą teisingumu: „Todėl sieksime išlaikyti aukštą reiklumą teisėjams ir derinsime jį su teisėjo nepriklausomumu. Komisijos prioritetas – teisingumas ir visos kitos bendrai priimtos žmogiškosios vertybės teismų veikloje. Pagrindinis siekis – išlaikyti ir visuomenės pasitikėjimą teismais, ir vertinamą bei gerbiamą teisėjo profesiją.“

Kaip informuoja Nacionalinė teismų administracija, TEDK sudaroma iš septynių narių, į ją paskirti šie teisėjai: LAT teisėjas A. Gutauskas, Lietuvos apeliacinio teismo teisėja Sigita Bieliauskienė, Visagino miesto apylinkės teismo teisėjas Gintautas Būga ir Vilniaus apygardos teismo teisėja Jolanta Čepukėnienė.

Prezidentės dekretu į TEDK visuomenės nariais paskirti Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Viešosios teisės katedros docentė, Lietuvos teisės instituto direktorė Jurgita Paužaitė-Kulvinskienė ir Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto Tarptautinių santykių katedros profesorius Tomas Janeliūnas.

Seimo Pirmininko paskirtas visuomenės atstovas – Kauno technologijos universiteto docentas, emeritas Antanas Šenavičius.