„Tokį sprendimą padiktavo kelios aplinkybės. Pirma, tai siekis greičiau pabaigti procesą teisėjo padaryto autoįvykio byloje. Atleidus teisėją iš pareigų, nebėra reikalo spręsti teisėjo imuniteto panaikinimo klausimo ir byla gali keliauti į teismą bendra tvarka. Kita vertus, yra dokumentų, kurie verčia dvejoti, ar teisėjo apsvaigimas (0,41 prom.) buvo nuo alkoholio ar dėl vaistų. Tai turėtų paaiškėti teisme“, – pasibaigus posėdžiui pažymėjo Teisėjų tarybos pirmininkas G. Kryževčius.

Teisėjo R. Lincevičaus atleidimo iš pareigų klausimas iškeltas po paaiškėjusių Valstybinės teismo medicinos tarnybos išvadų. Jose teigiama, kad pernai rudenį sukelto eismo įvykio metu teisėjas R. Lincevičius automobilį vairavo neblaivus. Pats R. Lincevičius teigia, kad automobilį vairavo būdamas blaivus, bet po širdies operacijos vartojęs medikamentus, galėjusius lemti klaidingus policijos pareigūnų vertinimus.

DELFI primena, kad Teisėjo atleidimo klausimas buvo svarstomas dėl to, jog lapkričio 29 dieną jis esą neblaivus vairavo automobilį ir reguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė mažametį vaiką, nežymiai sutrikdydamas jo sveikatą.

Kaip teigta Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pateiktoje informacijoje, eismo įvykio dieną policijos pareigūnams dėl R. Lincevičiaus blaivumo nekilo jokio įtarimo, tačiau Valstybinė teismo medicinos tarnyba, atlikusi kraujo tyrimą, nustatė lengvą (0,41 prom.) girtumo laipsnį.