Visame pasaulyje grožio konkursus rengiančios JAV milijardieriaus Donaldo Trumpo kompanijos „Miss Universe L.P., LLLP“ ieškinį Vilniaus bendrovei „Pramogų akademija“ nagrinėjantis teismas suabejojo, ar tikrai pinigai buvo sumokėti už licenciją rengti konkursą.

Paramą licencijai įsigyti „Pramogų akademijai“ iš rezervo skyrė Vyriausybė.

Teisėja Andrutė Kalinauskienė paskelbė, kad grožio konkurso organizatoriai privalo pateikti įrodymus, kad iš Vyriausybės gautus pinigus pagal frančizės sutartį sumokėjo vienai Bulgarijos pilietei – esą ji turėjo teisę išduoti visus reikalingus leidimus.

„Tokio įrodymo byloje nėra, todėl teismas civilinėje byloje atnaujina įrodymų tyrimą ir atsakovą įpareigoja pateikti įrodymus, kad pinigai buvo sumokėti“, – paskelbė teisėja A. Kalinauskienė.

„Pramogų akademijos“ atstovas teismo nurodymo nekomentavo – pasiūlė byloje palaukti sprendimo.

Tuo tarpu Lietuvos bendrovę į teismą padavusi JAV milijardieriaus kompanija „Miss Universe L.P., LLLP“ teigia, kad „Pramogų akademija“ esą neteisėtai naudodama prekės ženklą padarė 10 tūkst. Lt žalą

Visame pasaulyje grožio konkursus rengianti Niujorke registruota kompanija teismo taip pat prašo įpareigoti „Pramogų akademiją“ nutraukti žymenų „Mrs Universe 2010“ (įskaitant domeno „mrsuniverse2010.com“) ir „Misis Visata 2010“ naudojimą paslaugoms, susijusioms su grožio konkursų organizavimu.

JAV bendrovė taip pat teismo prašo priteisti sumokėtą žyminį ir kitas bylinėjimosi išlaidas.