Paįstrio seniūnijos Pūkių kaimo gyventojas Z.Zebkinas bandė prisiteisti iš Panevėžio rajono savivaldybės beveik 1300 litų jam neišmokėtų pašalpų, rašo „Lietuvos rytas“.

„Teismas spjovė į Konstituciją ir įteisino vergovę bei priverstinį darbą. Dabar eisiu vogti, užmušinėsiu po vieną Panevėžio rajono tarybos narius ir atiminėsiu iš jų pinigus”, – po nepalankaus teismo sprendimo rėžė 42 metų Zenonas Zebkinas.

Jis taip pat norėjo gauti beveik 3000 litų užmokestį už 9 mėnesius visuomenei naudingo darbo, kurį buvo priverstas dirbti. Vyras dar reikalavo priteisti iš savivaldybės 30 tūkstančių litų moralinės kompensacijos už patirtą pažeminimą, baimę dėl ateities ir stresą.

Z.Zebkinas nuo 2010 metų lapkričio iki 2011 metų rugpjūčio iš Panevėžio rajono savivaldybės gavo socialinę pašalpą ir už ją dirbo visuomenei naudingus darbus. Tuo metu buvo nustatyta per mėnesį dirbti 4 dienas po 4 valandas. Z.Zebkinas raštu atsisakė dirbti visuomenės labui, todėl savivaldybė nustojo jam teikti paramą grynaisiais pinigais.