„Šia akcija siekiame ne tik skatinti vaikų kūrybiškumą, bet ir šviesti jaunąją kartą, ją supažindinti su teismų veikla, teisėjų darbu ir teisingumo vykdymo kasdienybe. Mums, kaip organizatoriams, ir patiems teisėjams svarbu suprasti, kaip vaikai šiandien mato teismą, teisėją, kodėl vienokia ar kitokia jų nuomonė, kas ją sąlygoja“, – teigė NTA Komunikacijos skyriaus vedėja Živilė Navickaitė-Babkin.

Per kelis mėnesius gauti jaunųjų dailininkų  piešiniai iškabinti teismų patalpose ir atvykusių asmenų žvilgsnius trumpam atitrauks nuo informacinių stendų ir posėdžių tvarkaraščių. Akcijos organizatoriai džiaugiasi, kad teismai atkakliai kvietė mokyklas dalyvauti konkurse, pasakojo jaunajai kartai apie teismų darbą, rengė ekskursijas bei rodė didelį išradingumą prisidėdami prie akcijos.

„Minint vaikų gynimo dieną, teismuose buvo išrinkti originaliausi vaikų piešiniai, jų autoriai apdovanoti. Teismuose vyko švietėjiški renginiai, mokinių ekskursijos, viename iš teismų patys mokiniai paruošė spektaklį apie gėrio ir blogio kovą“, – sakė Ž. Navickaitė-Babkin.

Nuo rugsėjo 1 d. išrinkti originaliausi vaikų piešiniai bus eksponuojami Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme (LVAT), o rugsėjo 18 d. - baigiamajame renginyje, į kurį bus kviečiami visų konkurse dalyvavusių mokyklų mokiniai, bus apdovanoti trys konkurso „Teismas gina žmones“ nugalėtojai. Renginio metu bus organizuojama ekskursija po teismą, Teisėjų tarybos narių pokalbis, diskusija su moksleiviais ir jų mokytojais.