Darbo užmokesčio išmokėjimo pareiga atsiranda sudarius darbo sutartį, o kai darbuotojui priklausanti alga nustatytu laiku nesumokama, nesvarbu visa ar dalis, pažeidžiamos jo teisės. Lietuvos Respublikos Konstitucijos 48 straipsnyje įtvirtinta teisė gauti teisingą apmokėjimą už darbą suprantama ir kaip teisė laiku gauti darbo užmokestį. Kyla klausimas, kaip galima apginti šias darbuotojo teises?

Darbo kodekso 207 straipsnis nustato, jeigu dėl darbdavio kaltės pavėluotai išmokamas darbo užmokestis ar kitos su darbo santykiais susijusios išmokos, tuomet kartu su jomis darbuotojui išmokami įstatymų nustatyto dydžio delspinigiai.


Minėtas Darbo kodekso straipsnis taikomas, jeigu:

• darbo užmokestis ar kitos su darbo santykiais susijusios išmokos išmokamos pavėluotai;

• su darbo santykiais susijusios išmokos nėra Valstybinio socialinio draudimo įstatymo numatytos išmokos;

• nėra darbuotojo kaltės.

Delspinigių dydį reglamentuoja Delspinigių nustatymo už išmokų, susijusių su darbo santykiais, pavėluotą mokėjimą įstatymas. Delspinigių dydį sudaro 0,06 proc. priklausančios išmokėti sumos už kiekvieną praleistą kalendorinę dieną.

Tokiu atveju, delspinigiai pradedami skaičiuoti po 7 kalendorinių dienų, kai išmokos teisės aktuose, kolektyvinėje ar darbo sutartyje arba darbdavio nustatytu laiku turėjo būti sumokėtos, ir baigiami skaičiuoti jų išmokėjimo dieną.

Įstatymo nustatytas delspinigių dydis kartą per metus indeksuojamas Vyriausybės ar jos įgaliotos institucijos nustatyta tvarka, atsižvelgiant į Statistikos departamento paskelbtą praėjusių metų vartotojų kainų indeksą. Socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakymu nuo 2011 m. vasario mėn. 1 d. delspinigių dydis – 0,07 proc.

Pažymėtina, kad kolektyvinėje ar darbo sutartyje gali būti numatytos darbuotojams palankesnės sąlygos, todėl į tai reikėtų atkreipti dėmesį darbuotojų atstovams, derantis dėl kolektyvinės sutarties sąlygų.

Kaip skaičiuojami delspinigiai? Pavyzdžiui, jei darbo užmokestis darbuotojui turi būti mokamas spalio 15 dieną, tačiau numatytą dieną nėra sumokamas, tai 7 kalendorinių dienų terminas pradedamas skaičiuoti kitą dieną po pažeidimo padarymo, t. y. spalio 16 dieną. Septynių kalendorinių dienų terminas baigiamas skaičiuoti spalio 22 dieną, o spalio 23 dieną jau pradedami skaičiuoti delspinigiai.

Jeigu darbo užmokestis turi būti mokamas du kartus per mėnesį, pavyzdžiui, spalio 15 ir 25 dienomis, tuomet delspinigiai skaičiuojami nuo vėlesnės darbo užmokesčio mokėjimo dienos (t. y. spalio 25 dieną). Tokiu atveju, delspinigiai bus pradėti skaičiuoti lapkričio 2 dieną.
Delspinigiai yra baigiami skaičiuoti tą dieną, kada darbdavys visiškai atsiskaito su darbuotoju. Tai yra, jei darbdavys darbo užmokestį, mokėtiną spalio mėnesį, sumoka kovo 1 dieną, tai paskutinė diena, kuomet priskaičiuojami delspinigiai, ir bus kovo 1 diena.

Verta atsiminti, kad delspinigiai neapmokestinami fizinių asmenų pajamų mokesčiu, nuo jų nemokamos privalomojo valstybinio socialinio draudi¬mo įmokos.

Jei darbo sutartis nutraukiama, o darbdavys vis dar neatsiskaitė su darbuotoju, tokiu atveju taikomas Darbo kodekso 141 straipsnis. Šis straipsnis numato, kad darbdavys privalo visiškai atsiskaityti su atleidžiamu iš darbo darbuotoju jo atleidimo dieną, jeigu įstatymais ar darbdavio ir darbuotojo susitarimu nenustatyta kitokia atsiskaitymo tvarka.

Jeigu nesutariamas atsiskaitymo nukėlimas ar išdėstymas ilgesniam laikotarpiui, tai darbuojas turi teisę reikalauti, kad jam būtų sumokėtos visos sumos, kurias skolingas darbdavys, atleidimo dieną.