Praėjusiais metais Nacionalinei teismų administracijai (NTA) tapus ETMT nare, šalies teisėjams atsivėrė galimybės kelti kvalifikaciją įvairiose teisės srityse, susipažinti su kitų valstybių teisinėmis sistemomis ir jų gerąja praktika, informuoja NTA.

„Narystę šioje organizacijoje galime vertinti kaip ypač naudingą Lietuvos teismų sistemai. Teisėjai aktyviai dalyvauja tinklo organizuojamuose ir finansuojamuose tarptautiniuose mokymuose bei  stažuotėse Europos sąjungos teisės temomis. Ši narystė lėmė, kad gegužę Vilniuje vyko geriausio Europoje jaunojo teisininko ,,THEMIS” pusfinalis, kurio metu Lietuva buvo apdovanota už geriausią mokslinį darbą“, – teigė Lietuvai Dubline atstovaujanti NTA direktoriaus pavaduotoja Reda Molienė.

NTA l. e. p. Mokymo skyriaus vedėja Aušra Bernotienė pažymi, kad, siekiant tinkamai vykdyti NTA pavestą pareigą – rūpintis kokybišku ir kryptingu Lietuvos teisėjų mokymu ir kvalifikacijos kėlimu, – būtina sekti tarptautinę praktiką, dalyvauti tarptautinių organizacijų veikloje ir jose tinkamai atstovauti Lietuvos teismų sistemos interesams.

Birželio 5–7 dienomis vykstančioje ETMT Generalinėje Asamblėjoje vyksta rinkimai į Generalinio sekretoriaus, Priežiūros komiteto ir tinklo darbo grupių narių postus. Lietuvos atstovai ketina  dalyvauti už mokymo programų rengimą ir tvirtinimą atsakingoje darbo grupėje.

Renginio metu taip pat aptariamas 2014–2020 m. tinklo strateginis planas, praėjusių metų ataskaita, svarstomos pretendentų į tinklo narius ir stebėtojus paraiškos.

2000 m. įsteigta EJTN atstovauja daugiau nei 160 tūkst. Europos teisėjų, prokurorų ir teisės specialistų interesams. Šiuo metu tinklui priklauso 32 valstybės narės.