Visuotiniame LRTA ataskaitiniame rinkiminiame susirinkime buvo išklausyta LRTA valdybos pirmininko Ramūno Gadliausko bei Revizijos komisijos ataskaitos, apsvarstyti ir pakeisti organizacijos įstatai, kolegoms organizacijos veiklos gaires ateičiai pristatė kandidatai į valdybos narius.

Kaip savo ataskaitiniame pranešime pažymėjo LRTA valdybos pirmininkas R. Gadliauskas, teisėjams pastarieji treji metai buvo kupini iššūkių, pažymėti vis didėjančiu bylų srautu, teismų reformos žingsniais ir bandomomis apkarpyti teisėjų socialinėmis garantijomis. Apžvelgęs per trejus metus nuveiktus darbus, R. Gadliauskas išskyrė išvažiuojamuosius LRTA valdybos posėdžius, kurių metu buvo svarstomi karščiausi klausimai – teismų reforma, mokymų teisėjams organizavimas, elektroninių bylų nagrinėjimas, darbo krūvio problemos, teisėjų pensijos ir atlyginimai.

Teisėjų forume iš 28 pasiūlytų kandidatų buvo išrinkta nauja Lietuvos Respublikos teisėjų asociacijos valdyba, kurią sudaro 15 narių.

Atstovauti savo interesus Vilniaus teisėjai patikėjo Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjui Ramūnui Gadliauskui, Vilniaus apygardos teisėjui Algimantui Valantinui, Aukščiausiojo Teismo teisėjui Gediminui Sagačiui, Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjai Rūtai Miliuvienei, Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjams Aušrai Valinskienei ir Mindaugui Striaukui, Kauno – Kaišiadorių rajono apylinkės teismo teisėjui Gintautui Kaulakiui, Kauno apygardos teismo teisėjui Ramūnui Antanavičiui ir Marijampolės rajono apylinkės teismo teisėjai Eridanai Paltanavičienei, Klaipėdos – Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėjai Linai Jociuvienei ir Klaipėdos apygardos teismo teisėjui Remigijui Preikšaičiui, Šiaulių – Akmenės rajono apylinkės teismo teisėjui Nerijui Masiuliui ir Šiaulių apygardos teismo teisėjui Gražvydui Poškui, Panevėžio – Panevėžio apygardos teismo teisėjai Nijolei Danguolei Smetonienei ir Anykščių rajono apylinkės teismo teisėjai Jolantai Gasparavičienei.

Teisėjai naujai išrinktos asociacijos valdybos pirmininku išrinko pastaruosius pusantrų metų šiai organizacijai vadovavusį R. Gadliauską.

Lietuvos Respublikos teisėjų asociacijos (LRTA) valdyba

Prieš 22-ejus metus teisėjų iniciatyva įkurta visuomeninė organizacija Lietuvos Respublikos teisėjų asociacija (LRTA), 1997 m. buvo priimta į Tarptautinės teisėjų asociacijos (International Association of Judges) gretas ir Europos teisėjų asociaciją (European Association of Judges). LRTA, vienijanti 460 šalies teisėjų, puoselėja ir plėtoja teismų ir teisėjų nepriklausomumą, savivaldą, gina teisėjų teises, bendradarbiauja su teisininkų organizacijomis Lietuvoje ir kitose šalyse, dalyvauja rengiant bei tobulinant teisės aktus, susijusius su teismo ir teisėjų veikla, puoselėja savo korporacijos tradicijas, dalyvauja teisėjų profesinio tobulinimo veikloje – rengia konferencijas, seminarus teisėjams, rašoma pranešime spaudai.