DELFI išsiaiškino, kad G. Janušienė pinigus skolinosi ir iš teisėjų.

Ar G. Janušienė nenusižengė etikai, Teisėjų tarybos paprašė ištirti viena nevyriausybinė organizacija – jos atsiųstame rašte klausiama, ar yra normalu, kai teismo vadovas skolinasi pinigus iš savo pavaldinių ir kaip pakinta pusiausvyra tarp vadovo ir pinigus paskolinusio pavaldinio.

Teisėjų taryba atsisakė svarstyti Šiaulių apylinkės teismo teisėjo padėjėjos Jurgitos Daunienės teikimą, kuriuo ji siūlė pritarti teismo pirmininkės G. Janušienės atleidimui iš pareigų – teismų savivaldos atstovai šį klausimą galėtų svarstyti tik tuomet, jeigu gautų prezidentės dekretą.

Be to, kaip pažymėjo tarybos nariai, istorija dėl tariamo kyšininkavimo dar nebaigta – nors Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) nusprendė, kad nėra pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą, J. Daunienė šį nutarimą apskundė prokurorams.

Be to, dėl galimo šmeižto į prokurorus kreipėsi ir pati teismo pirminnkė – pareiškimas dar nėra išnagrinėtas. Anot G. Janušienės, aplinkybes prokurorai žadėjo aiškintis tik tuomet, kai darbą baigs teisme sudaryta speciali komisija, tirianti J. Daunienės veiklą, galimai neteisėtai renkant privačius savo brolio duomenis apie nekilnojamąjį turtą.

Šiaulių teismo vadovė taip pat pažymėjo, kad prasidėjus skandalingai istorijai teisme buvo gautas dar vienas pareiškimas dėl galimai neteisėtų asmens duomenų rinkimo. Už tai J. Daunienei taip pat gresia atsakomybė.

Skandalas Šiauliuose kilo, kai teisėjo padėjėja dirbanti J. Daunienė teisėsaugos institucijoms ir įvairioms politinėms partijoms pranešė, kad prieš kelerius metus teismo pirmininkei esą davė 5 tūkst. litų (beveik 1,5 tūkst. eurų) kyšį už tai, jog iš prokuratūros būtų perkelta dirbti teisme, o už tai, kad ją teismo vadovė išleistų kasmetinių atostogų, esą turėjo sumokėti dar 3 tūkst. Lt (beveik 900 eurų.

Be to, ji taip pat nurodė, kad teismo vadovė jos prašė paskolinti 5 tūkst. Lt, bet ji pinigų nedavė, nes neturėjo.

STT agentams J. Daunienė nurodė, kad pinigus G. Janušienei perdavė jos giminaičiai, kuriuos G. Janušienė gerai pažįsta, tačiau šie per apklausas tai kategoriškai paneigė.

Šiuos kaltinimus kategoriškai neigia ir teismo pirmininkė, bet atsirado dar viena teisininkė, pareiškusi, kad G. Janušienė skolinosi pinigus – į teismą kreipėsi buvusi teismo pirmininkės padėjėja Vilma Budvytienė, šiuo metu dirbanti Lietuvos apeliaciniame teisme. Ji nurodė, kad teismo vadovė jai skolinga 1,8 tūkst. Lt.

G. Janušienė šią skolą pripažino – DELFI nurodė, kad V. Budvytienei pinigus buvo grąžinusi, bet neturėdama jokių įrodymų, skolą dar kartą pervedė į buvusios padėjėjos banko sąskaitą.

Kad teismo vadovė skolinosi pinigus, DELFI patvirtino ir viena neseniai į pensiją išėjusi Šiaulių apygardos teism teisėja. „Kažkada labai seniai esu paskolinusi nedidelę sumą, o ji man grąžino – su G. Janušiene esame pažįstamos, kartu dirbome apylinkės teisme, tai buvo labai nedidelė suma – tūkstantis ar du tūkstančiai litų, ji man juos atidavė, jokių pretenzijų neturiu“, – sakė ji.