„Lietuvos žinios“ rašo, kad Rokiškio advokatai dvi pastarąsias savaites nėjo ginti sulaikytųjų ir nepriėmė besikreipiančiųjų nemokamos teisinės pagalbos. Taip jie protestavo prieš valstybę, kuri, anot vieno prie šios akcijos prisidėjusio advokato Vytauto Sketerio, laiko advokatus šuns vietoje.

V.Sketeris dienraščiui pasakojo, kad valstybė vėluoja atsiskaityti su visos Lietuvos advokatais, teikiančiais nemokamą teisinę pagalbą, ir tai trunka jau ne vienus metus. Jis pabrėžė, jog pastarąjį kartą atlygį už tokias paslaugas gavo balandžio mėnesį.

"Mūsų darbas reikalauja nemažai papildomų išlaidų. Kainuoja iš įvairių įstaigų surinkti byloms reikiamus dokumentus, kelionės į kituose miestuose vykstančius teismų posėdžius. Už visa tai mokame iš savo pinigų", - tikino V.Sketeris.

Teisingumo ministerijos atstovas Audris Kutrevičius tvirtino, kad valstybės skolos nemokamą teisinę pagalbą teikiantiems advokatams ėmė rastis dar 2009 metais, nes būtent tada daugiau kaip 2 mln. litų (nuo 15,5 mln. litų iki 13,2 mln. litų) buvo sumažintos šiai pagalbai skirtos lėšos.

Jis pabrėžė, jog Finansų ministerija turi vilčių, kad 2014 metais nemokamai teisinei pagalbai užtikrinti skirtas biudžetas bus padidintas 3 mln. litų, tad su advokatais neva bus atsiskaitoma laiku.

Šiuo metu nemokamą teisinę pagalbą teikiantiems advokatams valstybė yra skolinga beveik 4 mln. litų.