„Noriu labai atsakingai pareikšti, kad permainos teismuose ir akivaizdūs pokyčiai, kokie skaudūs jie bebūtų, nebūtų galimi be pačių teismų ir naujųjų teismų vadovų principingo požiūrio į teisėjų veiklą, – DELFI sakė ji. – Nei Kauno miesto, nei Aukščiausiojo Teismo pirmininkų atsistatydinimo klausimas šiuo atveju nėra ir nebus svarstomas.“.

Solveiga Cirtautienė
Kaip jau DELFI skelbė, STT nuo praėjusių metų liepos slapta klausėsi Kauno miesto apylinkės teismo teisėjo Almanto Lisausko pokalbių telekomunikacijų tinklais bei buvo įrengę slaptą pasiklausymo įrangą jo kabinete. Šio tyrimo metu paaiškėjo, kad teisėjas palaikė neformalius ryšius su muitininkais ir vienu teisėju.

Tyrimo metu taip pat buvo nustatyta, kad kai kurie teisėjai savo kolegų prašė neskirti griežtų nuobaudų savo pažįstamiems ir draugams administracinių teisės pažeidimų bylose.

STT nenustatė, kad teisėjų veiksmai gali būti traktuojami kaip nusikaltimai, todėl visą medžiagą perdavė Teisėjų tarybos pirmininkui Gintarui Kryževičiui. Apie tai sužinoję trys Kauno miesto apylinkės teismo teisėjai Rimantas Bučma, Valdonė Račiūnienė ir Gerutis Varanavičius, laikinai einantis Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko pareigas, pasiprašė atleidžiami iš darbo. Atsistatydinimo pareiškimą parašė ir laikinai Kauno apygardos administraciniam teismui vadovaujantis Kęstutis Gudynas.