Neteisėtu praturtėjimu kaltinama jaunoji mėgins įrodyti, jog iš svečių gavo tiek aukso, kad turėjo iš ko įsigyti prabangų būstą, rašo „Lietuvos rytas“. 35 metų čigonė Rita Petravičiūtė griebėsi šiaudo siekdama nuo konfiskavimo išsaugoti prestižinėje vietoje Kauno centre esantį savo keturių kambarių butą. Niekur nedirbanti, socialines pašalpas už savo vaikus gaunanti moteris dar 2008 metais už 450 tūkstančių litų įsigijo 114 kvadratinių metrų ploto būstą E.Ožeškienės gatvėje Kaune.

Kadangi moteris nedeklaravo pajamų, į jos namus pasibeldė mokesčių inspektoriai. Jie įpareigojo sumokėti beveik 170 tūkstančių litų dydžio nuslėptą gyventojų pajamų mokestį ir delspinigius. Be to, iš nežinomų šaltinių praturtėjusiai moteriai ant kulnų ėmė lipti teisėsauga. Jai buvo iškeltos bylos dėl neteisėto praturtėjimo ir narkotikų platinimo.

Baudžiamąją bylą dėl R.Petravičiūtės neteisėto praturtėjimo nagrinėjantis teisėjas Rimantas Grigas sulaukė netikėto čigonės advokato Valdo Venckūno prašymo. Advokatas pateikė diską, kuriame įrašytos R.Petravičiūtės ir jos vyro R.B. vestuvės, vykusios vienoje Kauno kavinių dar iki buto E.Ožeškienės gatvėje pirkimo. Vaizdo kamera esą užfiksuota, kaip svečiai jauniesiems įteikia dideles pinigų sumas, auksinius laikrodžius, žiedus, grandinėles, kitus brangius papuošalus. Šios dovanos neva įrodo, kad pardavusi aukso dirbinius R.Petravičiūtė būstą įsigijo sąžiningai. Nors prokurorė Gabija Večerinskienė protestavo, teisėjas R.Grigas nusprendė diską pridėti prie bylos.

Pagal įstatymus, už neteisėtą praturtėjimą gali būti teisiamas asmuo, turėjęs didesnį nei 65 tūkstančių litų vertės turtą, kurio negalėjo įsigyti teisėtomis pajamomis. Už tai gali būti skiriama bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.