Ypatingai daug problemų tokia tvarka sukeldavo atokesnėse vietovėse, toli nuo rajono centro, gyvenantiems žmonėms. Mažas pajamas gaunantys ir sunkiai besiverčiantys gyventojai turėdavo ne tik gaišti laiką įvairių dokumentų rinkimui, bet ir išleisti dalį ir taip menkų pajamų kelionėms į savo rajono centrą ar Šiaulius.

Dauguma Šiaulių apygardos gyventojų teigė, kad tokia pagalba yra tikras išsigelbėjimas sunkiai besiverčiantiems žmonėms - be jos dažnas neturėtų finansinių galimybių pasisamdyti advokatą savo teisėms ginti. Tačiau visi teigė, kad daug laiko, jėgų ir pinigų atima dokumentų rankiojimas.

Nuo šiol visiems Šiaulių apygardos – Šiaulių miesto, Šiaulių, Radviliškio, Joniškio, Akmenės, Pakruojo, Kelmės, Telšių, Raseinių bei Mažeikių rajonų – gyventojams jokių pažymų rinkti nebereikės. Žmonėms užteks parašyti prašymą skirti valstybės apmokamą advokatą bei pristatyti (galima atsiųsti) šį prašymą Šiaulių VGTP tarnybai. Jeigu reikės, tokį prašymą, kaip ir iki šiol, padės parašyti vietos savivaldybės juristai. Visus kitus reikiamus dokumentus surinks tarnybos darbuotojai.

2008-ais metais Šiaulių tarnyba gavo 2572 prašymus skirti nemokamą advokatą. Tai – 773 prašymais daugiau negu 2007 metais. Teisę į nemokamą advokatą turi, kaip jau minėta, itin nepasiturintys žmonės.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją