Dovanas laureatams teikė D. Grybauskaitė ir teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

„Toks didelis būrys Konstitucijos egzamino dalyvių ir laureatų – nuo pirmokų iki teisinį išsilavinimą turinčių žmonių – dar kartą patvirtina, kad esame neabejingi savo ir savo valstybės likimui. Kuo anksčiau ir giliau kiekvienas suprasime Konstitucijos esmę ir svarbą, tuo tvirtesnė bus valstybė. Konstitucijos egzaminas – tai puiki pilietiškumo mokykla, kurioje ugdoma pagarba Konstitucijai, kartu – ir pagarba savo valstybei, kiekvienam žmogui“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

Sveikindama Konstitucijos egzamino nugalėtojus ir svečius prezidentė ragino visus ir toliau būti aktyviais piliečiais ir Konstitucijos laikytis be jokių išlygų.

Konstitucijos egzaminą miestų ir rajonų savivaldybėse, mokyklose, įkalinimo įstaigose šiemet laikė daugiau nei 32 tūkstančiai žmonių. Konkurso nugalėtojais tapo 21 geriausiai Konstituciją išmanantis egzamino dalyvis. Tarp jų – ir pradinukai, ir abiturientai, valstybės tarnautojai, kaliniai. Pastaruosius apdovanojimai pasieks paštu.

Apdovanodama pradinukus D. Grybauskaitė juokavo, kad šie prieš miegą skaito ne pasakas, o Konstitucijas. „Jei trečioje klasėje Konstitucija, kas bus penktoje?“, - juokdamasi klausė prezidentė.

Testą sprendė ir DELFI skaitytojai

Antrus metus iš eilės savo teisines žinias internete tikrintis galėjo DELFI skaitytojai. Spalio 1 dieną, per vieną valandą, Konstitucijos egzamino testą DELFI išsprendė 909 asmenys. Iš viso Konstitucijos egzamino testas buvo atsiverstas ir peržiūrėtas daugiau nei 30 tūkst. kartų.

„Toks didelis susidomėjusių skaičius rodo, jog ši iniciatyva Lietuvos žmonėms yra įdomi, jiems svarbu tiksliai sužinoti ar prisiminti, ką sako pagrindinis šalies įstatymas, kokią valstybės santvarką, kokias piliečių teises ir laisves jis numato. Dėl to DELFI džiaugiasi galėdamas prisidėti prie šio svarbaus, švietėjiško projekto suteikdamas greitą ir nesudėtingą būdą su juo susipažinti didesniam ratui Lietuvos žmonių“, - kalbėjo DELFI direktorė Jurga Eivaitė.

Iškilmingos ceremonijos metu apdovanotas ir Konstitucijos egzamino, spręsto DELFI, laimėtojas. Juo tapo Kūno kultūros ir sporto departamento vyriausiasis specialistas Vidas Stankevičius.

„Aš manau, kad Konstituciją turi žinoti visi respublikos gyventojai. Kadangi tai buvo Konstitucijos egzaminas, būdamas valdininkas nusprendžiau pažiūrėti, ką žinau Konstitucijoje. Malonu, kad mano žinios buvo gan neblogos, gal taip pakėliau valstybės tarnautojų lygį“, - DELFI sakė V. Stankevičius.

Savo žiniomis V. Stankevičius mano pakėlęs ir sportininkų prestižą. Pirmąkart su Konstitucija konkurso nugalėtojas susipažino dar 1992 m., tačiau darbe į ją daug gilintis netenka. „Kadangi dabar gavau gražią Konstituciją, su prezidentės parašu, reikės atidžiai ją perskaityti“, - teigė V. Stankevičius.