Į DELFI skaitytojos klausimą atsako teisės įmonės „Verslo gurmanai“ direktorė Agnė Razgūnienė.

Taip, šiuo atveju vyras gali palikti Jums įgaliojimą padovanoti Jūsų sūnui butą, kuris yra Jūsų su vyru bendra nuosavybė.

Atkreipiame dėmesį į Lietuvos Respublikos civilinio kodekso (CK) 2.138 straipsnio 1 dalies 1 ir 3 punktus, kuriuose įtvirtinta nuostata, kad notariškai turi būti tvirtinamas įgaliojimas sudaryti sandorius, kuriems būtina notarinė forma bei įgaliojimas, kurį fizinis asmuo duoda nekilnojamajam turtui valdyti, juo naudotis ar disponuoti.

Be to, CK 6.469 straipsnio 1 dalis numato , jog nekilnojamojo daikto dovanojimo sutartis, taip pat dovanojimo sutartis, kurios suma didesnė kaip penkiasdešimt tūkstančių litų, turi būti notarinės formos. Taigi, toks Jūsų duodamas įgaliojimas vyrui privalo būti notarinės formos, t. y. patvirtintas notaro.

Ne vienerius metus Lietuvos teisininkų komentarus įvairiomis temomis publikuojantis pagrindinis naujienų portalas DELFI savo skaitytojams siūlo užduoti klausimus Jums aktualiais ir svarbiais klausimais – tikimės, kad profesionalių teisės ekspertų požiūris padės ne tik pasirinkti optimaliausią problemos sprendimo variantą, bet ir suteiks žinių, kaip ateityje išvengti nemalonių rūpesčių.

Savo klausimus prašome siųsti elektroniniu paštu: teise@delfi.lt. Aktualiausi atsakymai bus išspausdinti DELFI.