K. Betingis su tokiais primygtinais reikalavimais neketina sutikti, todėl traukiasi iš prokuratūrų sistemos.

Pats K. Betingis, kurio kadencija Kauno apygardos prokuratūros vadovo kėdėje baigiasi birželio 25 dieną, neslepia parašęs atleidimo iš pareigų prašymą.

"Pasklido žinia, kad pateiktas atitinkamas prašymas generaliniam prokurorui. Kad nebūtų interpretacijų patvirtinu, kad 17 dieną įteikiau prašymą generaliniam prokurorui su prašymu atleisti. Tai susiję su mano kadencijos pabaiga vyriausiojo prokuroro pareigose", - trečiadienį spaudos konferencijoje kalbėjo K. Betingis.

Prokuroras tikina, kad dar galioja specialių komisijų išvados, kad jis yra įvertintas kaip "išimtinai teigiamas kandidatas". Be to, K. Betingis teigia gavęs du raginimus trauktis į žemesnes pareigas.

"Buvau vienareikšmiškai pripažintas tinkamiausiu kandidatu. Nesutinku su birželio 6 ir 11 dienomis gautais raginimais savo noru prašytis būti pažemintam pareigose", - sako K. Betingis.

Nors K. Betingis nesitiki likti kėdėje, jis ketvirtadienį planuoja dalyvauti atrankoje į Kauno apygardos prokuratūros vadovo postą.

"Rytoj yra papildoma atranka į Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro vietą. Mano pagrindinis motyvas yra tai, kad komisija mane pripažino tinkamiausiu kandidatu, nes išvados dar galioja. Rytoj vyksta atranka, tai aš vykstu į atranką. Tačiau yra išreikšta subjektyvi ir aiški nuomonė, kad aš nebūsiu paskirtas į pareigas", - įsitikinęs K. Betingis.

Kauno apygardos prokuratūros vadovas nelinko komentuoti, kodėl pašlijo santykiai tarp jo ir generalinio prokuroro Dariaus Valio.

"Šie klausimai turi būti pateikti generaliniam. Nežinau, kodėl tokie sprendimai. Aš sakau savo nuomonę (...). Mes su generaliniu prokuroru bendraujame elektroniniais laiškais ir tiek. Reikia jo paklausti, kodėl yra tokia nuomonė (...). Yra riba, kai eilę metų tenka įrodinėti, keliauti ir tvirtinti, kad gali tą darbą dirbti, sudaromi įvairūs kliuviniai. Gal ateina laikas, kai reikia pasiieškoti kito darbo, jei sudaromos tokios sąlygos", - sako K. Betingis.

Prokuroras neslėpė, kad jam buvo siūlomos darbo vietos Kretingos ir Visagino prokuratūrose, tačiau jo tokios pareigos netenkina.

Prokuroras kol kas neatskleidė, ką ketina veikti ateityje.

"Ieškosiu darbo. Dar galima tokią funkciją vykdyti. Dar jaučiu, kad galiu pradėti kažką naujo", - teigė K. Betingis.

Beje, trečiadienį Prokurorų profesinė sąjunga išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad D. Valio "sprendimai destabilizuoja prokuratūroje dirbančiųjų visuomenę, kelia pagrįsta pasipiktinimą menkina prokuratūros prestižą visuomenėje".