Tai jis pareiškė interviu "Vilniaus dienai" paprašytas įvertinti Seimo nepritarimą Generalinės prokuratūros ataskaitai ir sprendimą pakeisti Seimo statutą, atveriant galimybes jau rudenį dar kartą nepritarus ataskaitai svarstyti generalinio prokuroro Dariaus Valio atleidimą.

"Prokuratūros sistema šiuo metu reformuojama, beje, pagal Seimo nubrėžtas gaires. Iš savo ankstesnės veiklos patyrimo galiu pasakyti, kad reformos visuomet sulaukia pasipriešinimo. Kartais patyrę, stiprūs profesionalai nebenori nieko keisti, stengiasi išlaikyti esamą padėtį ir tai sukelia tam tikrų konfliktų", - sakė ministras.

"Matant tas aistras dėl prokuratūros, man kyla nerimas, kaip Lietuvoje pavyks netrukus numatyta vykdyti teismų reforma. Ji yra būtina, tačiau nepatenkintų vėlgi bus. Manau, kad Seimo nariai, apsvarstę pažangias reformas ir joms pritarę, turėtų remti ir jų vykdytojus", - dėstė jis.

Seimui birželio pabaigoje nepritarus generalinio prokuroro D.Valio pateiktai praėjusių metų Generalinės prokuratūros ataskaitai, Teisės ir teisėtvarkos komitetas parengė naują nutarimo projektą, kuriuo siūloma nepritarti šiai ataskaitai. Nutarimo projekte teigiama, kad ataskaitoje pateikti duomenys ir vertinimai "yra deklaratyvūs ir neatspindi realios padėties prokuratūros institucijai atliekant valstybės pavestas funkcijas".

Priėmus šį nutarimo projektą, kiltų klausimas dėl D.Valio atsakomybės. Mat parlamentarai taip pat priėmė Statuto pataisas, pagal kurias jeigu Seimas nepritaria institucijos vadovo, kuriam paskirti reikia Seimo pritarimo, pateiktai metinei institucijos veiklos ataskaitai, šią ataskaitą svarsčiusiam komitetui pavedama pateikti nutarimo dėl siūlymo prezidentui atleisti šį valstybės institucijos vadovą iš pareigų projektą.

Generalinį prokurorą skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.