Paaiškėjo, kad šiuos pinigus nusižiūrėjo net trys antstoliai, turintys iš H. Daktaro išieškoti baudžiamojoje Daktarų gaujos byloje teismo priteistą daugiau kaip 95 tūkst. Eur žalą.

Antstoliai Marekas Petrovskis, Reda Stašenienė ir Sonata Vaicekauskienė kreipėsi į Teisingumo ministeriją ir pateikė patvarkymus, kuriais bet kokios H. Daktarui išmokėtinos sumos turi būti areštuotos.

Teisingumo ministerija privalo vykdyti antstolių patvarkymus“, – tokią įstatymuose numatytą įstatymo sąlygą nurodė antstoliai.

H. Daktaras su tokiu antstolių sprendimu nesutinka – Teisingumo ministerijos sprendimą įvykdyti antstolių patvarkymus apskundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

Iki gyvos galvos įkalintas buvęs Kauno nusikalstamo pasaulio šulas pirmadienio popietę buvo pristatytas į teismą, kuriame trijų teisėjų kolegija išnagrinėjo H. Daktaro skundą. Kaip pažymėjo H. Daktarui atstovaujantis advokatas Vytautas Sirvydis, dar praėjusių metų pabaigoje įsiteisėjo teismo sprendimas, kuriuo H. Daktarui dėl netinkamų kalinimo sąlygų buvo priteisti 2 tūkst. Eur.

„H. Daktaro kalinimo sąlygos prilygintos kankinimui, mano ginamasis yra kankinys ir tai yra teisinis terminas, o atsakovai siekia tokią būseną pratęsti“, – pabrėžė V. Sirvydis.

Jo teigimu, dėl netinkamų kalinimo sąlygų H. Daktarui buvo priteistas neturtinės žalos atlyginimas, tačiau iki gyvos galvos įkalintas H. Daktaras norėtų, kad 2 tūkst. Eur būtų išskaidyta į 10 įmokų.

„H. Daktaras nori, kad jam kas mėnesį iš Teisingumo ministerijos būtų mokama po 200 Eur, jis net sutinka padengti visas administravimo ir pinigų pervedimo išlaidas – šias sumas prašo išskaičiuoti iš jam priklausančios sumos, – sakė V. Sirvydis. – Mano nuomone, antstolių patvarkymai negali panaikinti įsiteisėjusių sprendimų galių.“

„Norėčiau, kad man Teisingumo ministerija išskaidytų sumą ir mokėtų kas mėnesį, nes jeigu man perves visą sumą, antstoliai viską pasiims, man paliks tik minimaliai“, – sakė H. Daktaras.

H. Daktaras teisme sakė, kad anksčiau ir pats kitoje aplinkoje buvo teisėju, todėl, jeigu galėtų, iš valstybės priteistus 2 tūkst. Eur padalintų į keturias dalis – viena atitektų H. Daktarui, o kitos – trims antstoliams. „Draugiškai, visiems po 500 Eur“, – sakė H. Daktaras. Ir čia pat pridūrė, kad į pinigų dalybas galėtų įtraukti ir penktą dalyvį – teismą.

„O dabar mane antstoliai reketuoja“, – sakė buvęs Kauno nusikalstamo pasaulio šulas.

Tuo metu Teisingumo ministerijos atstovas Virginijus Varnaitis sako, kad Teisingumo ministerija negali nevykdyti antstolių patvarkymų – tai įpareigoja šalies įstatymai. Taip pat ir nesutinka, kad H. Daktarui priteista 2 tūkst. Eur išmoka būtų išskaidyta, mokant dalimis.

„Tai tėra tik noras, valstybei nesukeliantis pareigos“, – V. Varnaičio teigimu, apie tai, kad H. Daktarui iš valstybės biudžeto bus pervesta kompensacija dėl netinkamų kalinimo sąlygų, antstoliai greičiausiai sužinojo iš žiniasklaidos pranešimų.

„Teismo sprendimas, kuriuo H. Daktarui priteista neturtinė žala, yra įsiteisėjęs ir yra vykdytinas, teisės aktai nenumato, kad antstolis negali areštuoti teismo priteistos sumos“, – sakė TM atstovas.