Teisėjo atleidimo klausimą Teisėjų taryba nagrinės vasario 28 d. - šiuo metu teisingumo vykdytojas oficialiai serga.

Prezidentė siūlymą atleisti iš pareigų S. Remeiką priėmė susipažinusi su teisėjui iškeltos drausmės bylos medžiaga ir Joniškio rajono apylinkės teismo, Šiaulių apygardos teismo ir Šiaulių apygardos prokuratūros pateikta informacija.

„Patikrinimų metu buvo nustatyta, kad teisėjas S. Remeika aplaidžiai vykdė savo darbą, vilkino bylų nagrinėjimą iki senaties bei klastojo teismo posėdžių protokolus, nurodydamas fiktyvius teismo posėdžius“, - pranešė Nacionalinė teismų administracija.

Dar spalį vykusiame Teisėjų etikos ir drausmės komisijos (TEDK) posėdyje S. Remeikai buvo iškelta drausmės byla už Teisėjų etikos kodekse įtvirtintą pareigingumo principo pažeidimą. TEDK buvo svarstomas jau trečios drausmės bylos iškėlimo teisėjui S. Remeikai klausimas, viena drausmės byla nagrinėjama Teisėjų garbės teisme, tačiau dėl teisėjo nedarbingumo byla nėra baigta nagrinėti.

S. Remeika išgarsėjo, kai nagrinėjo administracinių teisės pažeidimų bylą, kurioje administracinėn atsakomybėn buvo patrauktas Joniškio rajono tarybos narys Kęstutis Mačiulis. Teisėjo stalčiuje byla gulėjo metus, o paskui buvo nutraukta suėjus senaties terminui.

Darbo partijos narys 57-erių K. Mačiulis pernai prie vairo, įtariama, buvo sulaikytas neblaivus. Bylos nagrinėjimas ėmė strigti nuo pat pradžių, posėdžiai dėl įvairių priežasčių buvo atidėti keturis kartus. Kol dar nebuvo suėjusi senatis, teisėjas turėjo paskelbti nutarimą, tačiau netikėtai susirgo – iš karto po to teko bylą nutraukti.

Teisėju S. Remeika dirbo nuo 2003-iųjų lapkričio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (395)