Pareiškėją Raimondą K. ir jo draugus 2007 metais prie degalinės sumušė grupė vyrų. Ginčas kilo, kai užpuolikai norėjo parduotuvėje užlįsti be eilės. Nukentėjusyss patyrė smūgius į galvą ir veidą, buvo sulaužyta jo nosis.

Bylos nagrinėjimas teisme užsitęsė puspenktų metų. Klaipėdos apygardos teismas dukart panaikino Skuodo teismo apkaltinamuosius nuosprendžius užpuolikams, nustatęs esminius pažeidimus, ir nurodė peržiūrėti bylą. Po antrojo tokio sprendimo Skuodo teismas bylą nutraukė, nes suėjo senaties terminas.

Europos Žmogaus Teisių Teismo septynių teisėjų kolegija trečiadienį paskelbė, kad Lietuva neįvykdė savo pareigų nukentėjusiojo atžvilgiu, ir priteisė vyrui 5 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo.

„Šiuo atžvilgiu Teismas dar kartą pabrėžia, kad tikslas - veiksminga apsauga nuo netinkamo elgesio – negali būti pasiektas, kai baudžiamasis persekiojimas nebetęsiamas dėl fakto, kad patraukti baudžiamojon atsakomybėn nebeliko laiko arba kai tai yra nutikę, kaip šiuo atveju, dėl atitinkamų valstybės tarnybų veiksmų trūkumų“, - rašoma teismo sprendime.