Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras Giedrius Danėlius DELFI patvirtino, kad įtariamieji buvo sutarę, kad jiems bus perleistas 5,75 mln. Lt vertės kreditorinis reikalavimas, todėl tik nuo jo realizavimo priklausytų, kokia suma papildytų kišenę.

„Nusikaltimas laikomas baigtu, kai įvyksta susitarimas“, – vyriausiasis prokuroras patikino, kad kyšis nebuvo perduotas.

DELFI žiniomis, įtarimų kyšininkavimu sulaukė Vilniaus advokatų kontoroje „Karsten, Kraujelis ir partneriai“ dirbantis advokatas Tomas Puzinas bei bendrovės „Valeksa“, kuri pirmoji Lietuvoje gavo leidimą teikti įmonių bankroto administravimo paslaugas, partneris Darius Daubaras.

Įtariamieji, kuriuos teismas buvo leidęs suimti, jau paleisti į laisvę. Vienas jų už grotų praleido 7, kitas – 10 parų. Su jais DELFI nepavyko susisiekti, tiesa, siekiant nepakenkti tyrimo sėkmei jiems uždrausta kalbėti apie tyrimo detales.

Kyšininkavimo byloje figūruoja dar vieno asmens pavardė, tiesa, jo pareigos nėra prilyginamos valstybės tarnautojui.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) yra pranešusi, jog, įtariama, bankroto administratorius kartu su advokatu už bankrutuojančios bendrovės 31 mln. Lt kreditorinio reikalavimo pripažinimą pareikalavo ir susitarė priimti beveik 5,75 mln. litų neteisėtą atlygį.