D.Mekšraitienei nepalankų sprendimą pernai rugsėjo 8 dieną priėmė Vilniaus apygardos teismas. Eksteisėja šį sprendimą apskundė.

Skundą išnagrinėjęs Apeliacinis teismas pareiškė, kad nėra pagrindo teigti, kad ginčijamas prezidentės Dalios Grybauskaitės 2010 metų rugpjūčio 4 dienos dekretas, kuriuo D.Mekšraitienė atleista iš teisėjos pareigų, yra nepagrįstas ir neteisėtas.

"Teisėjo vardą žeminantis poelgis yra savarankiškas teisėjo atleidimo iš pareigų pagrindas. Teismas nustatė, kad ieškovės atleidimas iš darbo buvo susietas su jos veiksmais keliose civilinėse bylose ir sąlygų apgaule įgyti didelės vertės turtą sudarymu. Nustatyta, jog ieškovė tokiu savo elgesiu pažemino teisėjo vardą", - rašoma Apeliacinio teismo pranešime.

Nors D.Mekšraitienė apeliaciniame skunde prašė kreiptis į Konstitucinį teismą ir išsiaiškinti, ar tai, kad Teismų įstatyme nenustatyta Teisėjų tarybos nutarimų apskundimo tvarka, ir kitos Teismų įstatymo nuostatos, susiję su teisėjų atleidimu, neprieštarauja Konstitucijai, apeliacinės instancijos teismui nekilo abejonių dėl nuostatų konstitucingumo.

Atleista D.Mekšraitienė dar gali rašyti skundą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Teisėjų taryba 2010 metų liepos 30 dienos nutarimu patarė prezidentei atleisti Kauno teisėją iš pareigų savo poelgiu pažeminus teisėjo vardą bei pakenkus teismo autoritetui - ji esą aplaidžiai ir pažeisdama įstatymus nagrinėjo civilines bylas ir sudarė prielaidas apgaule užvaldyti didelės vertės nekilnojamąjį turtą.

Teisėjos padarytus pažeidimus atskleidė teismų savivaldos institucijos bei Generalinė prokuratūra, tačiau dėl suėjusių senaties terminų D.Mekšraitienė negalėjo būti patraukta baudžiamojon atsakomybėn.

2004 metais teisėja esą priimdama sprendimą už akių be teisinio pagrindo Registrų centrui pateiktame sprendimo nuoraše ranka ištaisė rezoliucinę dalį. Joje ji įrašė žodžius "nuosavybės teises", tokiu būdu kiti asmenys įgijo nuosavybę be teisinio pagrindo.