D. Duonėlienės, kuriai teisme atstovavo advokato padėjėjas, ieškinyje prašoma įpareigoti sostinės Senamiestyje esančio namo gyventojus leisti naudotis įrengta kiemo aikštele bei prašoma nustatyti jos naudojimosi tvarką. Ieškovė teigia, kad kieme negali statyti automobilio – tam prieštarauja namo bendrasavininkiai.

Savičiaus ir Bokšto g. kampe esančiame name D. Duonėlienė yra įsigijusi patalpas, kuriose įrengtas jos vadovaujama odontologijos klinika „Dalecija“.

Šioje vietoje anksčiau veikė kitas kabinetas – kaimynų sutikimą jį įsirengti gavusi moteris buvo sutarusi, kad nesinaudos bendra kiemo aikštele, kurią namo savininkai aptvėrė metaliniais vartais. Vėliau ji savo veiklą nutraukė, o patalpas pardavė. Jas įsigijusi D. Duonėlienė nesutinka su tokiu susitarimu bei tvarka ir teigia, kad dėl draudimo naudotis automobilių aikštele yra pažeidžiamos jos teisės.

Byloje, kurioje D. Duonėlienė ieškinį yra pareiškusi vienuolikai kaimynų, teisėja Rasita Kurakienė pirmadienį nusprendė trečiuoju asmeniu įtraukti namą prižiūrinčią bendrovę „Senamiesčio būstas“, anksčiau toks pats statusas byloje suteiktas Vilniaus savivaldybės Kultūros paveldo apsaugos skyriui.

Nei D. Duonėlienė, nei jos kaimynai į teismą neatvyksta – savo teises gina tik viena kaimynė, pasisamdžiusi advokatą. Tuo tarpu kai kuriems kaimynams apie iškeltą bylą ir rengiamus posėdžius garsaus sportininko žmona yra priversta pranešinėti per spaudą – atsakovams nepavyksta įteikti nei šaukimų, nei ieškinio.

Teismo skelbimams D. Duonėlienė išleido jau daugiau kaip 600 Lt, dar pusę tiek jai teks pakloti artimiausiu metu – teismas įpareigojo ieškovę apie kitą posėdį taip pat pranešti spaudoje.

D. Duonėlienės kaimynas, parlamentaras A. Lydeka palaiko sportininko žmoną – teismui atsiųstame atsiliepime jis nurodė, kad odontologijos klinikos savininkė, kaip ir visi kaimynai, turi teisę naudotis bendro naudojimo patalpomis.

Teismo paklaustas, ar nenorėtų bylą baigti gražiuoju, D. Duonėlienei atstovaujantis advokato padėjėjas Robertas Naruševičius sakė, kad ieškovė ne kartą bandė tartis su kaimynais, tačiau esą ją palaikė tik A. Lydeka su žmona, o kiti – kategoriškai nesutiko ir atsisakė bendrauti.