A. Ūso kūną Alytaus rajone Butrimonių seniūnijoje Eigirdonių kaime apie 16.30 val. rado pro šalį ėjusi vietos gyventoja. Oficialiai kūnas dar nėra atpažintas.

Įvykio vietoje dirbančių pareigūnų duomenimis, avarija įvyko neasfaltuotame lauko keliuke.

Andrius Ūsas, R.Neverbicko nuotr.
Laikinasis generalinis prokuroras Raimondas Petrauskas sekmadienį LTV „Panoramai” sakė, kad keturratis motociklas rastas nuvažiavęs nuo kelio griovyje, kuriame yra vandens.

„Motociklo variklis veikė, vandens buvo iki pusės ratų, o A. Ūso kūnas gulėjo vandenyje veidu į vandenį. Šalmas buvo šalia jo", - kalbėjo laikinasis generalinis prokuroras.

Jis sakė, kad šiuo metu negalima teigti, kad A. Ūso mirtis buvo smurtinė.

Kauno vyr. prokuroras Vladimiras Kakoškinas, sekmadienį atvykęs į nelaimės vietą, žurnalistams taip pat sakė, kad išorinių smurto žymių ant kūno nematyti.

Pasak R. Petrausko, pagrindinį įtariamąjį Kauno pedofilijos byloje atrado atsitiktinė praeivė.

„Mano žiniomis, jis buvo rastas atsitiktinio žmogaus. Pagal turimus duomenis, jis turėjo važiuoti kitu keliu", - sakė jis.

Vietos gyventojai pasakoja, kad tuo keliuku, prie kurio rastas A. Ūso lavonas, niekas keturračiais nevažinėja ir jis veda į vienintelę sodybą.

A. Ūsas ilsėjosi draugų iš Kauno sodyboje, kuri yra maždaug už trijų kilometrų nuo nelaimės vietos.

Neofialiais duomenimis, kad žuvusysis vienas apie 13 val. išvažiavo pasivažinėti neseniai pirktu keturračiu.

DELFI žiniomis, į nelaimės vietą, iš kurios A. Ūso kūnas išvežtas tik apie 21 val., o keturratis - apie 22 val., buvo atvykusi jo advokatė Loreta Kraujutaitienė.

DELFI primena, kad A. Ūsas minimas vadinamoji Kauno pedofilijos byloje. Dviejų žmonių žmogžudystėmis kaltinamas kaunietis Drąsius Kedys jį kaltino tvirkinus jo mažametę dukrelę.

Panevėžio apylinkės teismas gegužės pabaigoje turėjo pradėti nagrinėti D. Kedžio dukrelės tvirkinimo bylą, kurioje įtarimai pareikšti vieninteliam verslininkui iš Kauno A.Ūsui. Tačiau byla neatversta, nes neatvyko kaltinamojo advokatė, todėl kitas posėdis turėjo vykti trečiadienį.

A. Ūsas buvo mergaitės krikštatėvis.

Manoma, kad D. Kedys ketino nužudyti ir A. Ūsą, todėl jam buvo skirta policijos apsauga, tačiau vėliau jis jos atsisakė ir samdė privačius apsauginius.