Lapkričio 4 d. Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir pareigų neatlikimo. Tai padaryta po to, kai į prokuratūrą kreipėsi vienas artimiausių D. Kedžio žmonių M. Ž. 2009-ųjų rugsėjį, supratęs, kad D. Kedys tikrai žudys, kreipėsi į Policijos departamentą. Atvykęs jis susitiko su generalinio komisaro pavaduotoju Algirdu Stončaičiu, o šis, išgirdęs, jog kalbama apie rengiamas žmogžudystes, pakvietė kriminalinę policiją kuruojantį generalinio komisaro pavaduotoją Visvaldą Račkauską ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) viršininko pavaduotoją Tomą Ulpį.

Pirmadienį A. Stončaitis žurnalistams tvirtino, jog kriminalinė policija – ne jo sritis, todėl M. Ž. perdavė tos srities specialistams. S. Skvernelis pirmadienį sakė, kad bus tiriamas ne tik LKPB pareigūnų, bet ir V. Račkausko vaidmuo šioje istorijoje.

M.Ž. dabar yra saugomas Vadovybės apsaugos departamento. Jis teigia, jog maždaug nuo 2009-ųjų rugsėjo 20-osios jis nuolat teikė LKPB pareigūnams informaciją apie D. Kedžio pasirengimus žudynėms. Spalio 4-ąją jis kriminalistams pranešė, kad D. Kedys kitą dieną, 8 val., ketina nušauti teisėją Joną Furmanavičių, paskui Violetą Naruševičienę, jos seserį – savo dukros motiną - Laimutę Stankūnaitę ir Andrių Ūsą. O dar po pusantro mėnesio D. Kedys esą planavęs nužudyti tuometį Kauno apygardos teismo pirmininką Albertą Milinį ir buvusį verslo partnerį Saulių Velečką.

LKPB šios informacijos niekam neperdavė ir D. Kedys nurodytą rytą nušovė J. Furmanavičių ir V. Naruševičienę.

Liudytojas taip pranešė, kad D. Kedžiui ruoštis žudynėms padėjęs jo draugas Raimundas Ivanauskas. Šis žmogus tik dabar, pradėjus naują ikiteisminį tyrimą, atsidūrė už grotų. Ten pat atsidūrė ir jo draugė Eglė Barauskaitė. Vieną jų teismas leido suimti 10-iai dienų, kitą – mėnesiui. Jie įtariami bendrininkavimu nužudant J. Furmanavičių ir V.Naruševičienę.

Pasak Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vadovo Irmanto Mikelionio, šiomis dienomis šioje byloje atliekama daug tyrimų. Pasak jo, gali būti ir daugiau D.Kedžio pagalbininkų. Apie D.Kedžio sesers Neringos Venckienės vaidmenį šioje byloje, pasak jo, kalbėti kol kas dar anksti.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Generalinė prokuratūra, o jį atlieka Policijos departamento Imuniteto valdyba. Jos viršininkas Donatas Malaškevičius pirmadienį sakė, kad jau apklausta nemažai žmonių, vienas LKPB pareigūnas apklaustas, kaip specialusis liudytojas. Sulaikytų ar nušalintų nuo pareigų policininkų šioje byloje dar nėra.

D. Malaškevičius sakė negalįs atsakyti, kodėl M. Ž. į prokuratūrą kreipėsi tik po dvejų metų: „Nesinori viešinti, kodėl jis kreipėsi tik po dvejų metų. Tai susiję su jo asmeniu“.