Informatorius LNK televizijos laidai „Abipus sienos“ pareiškė, kad prieš žudynes Kaune D. Kedys su savimi turėjo apie 4 mln. litų. Dalį pinigų – apie 300 tūkst. Lt – jam esą paskolino jo sesuo, teisėja Neringa Venckienė.

„Aš asmeniškai mačiau didžiulę sumą pinigų, jis pasakė, kad tai yra 4 mln. litų, – trečiadienio vakarą rodytoje laidoje kalbėjo informatorius, kuriam šiuo metu iškelta byla dėl sužalojimo. – Darant nusikaltimą, tą visą šaudymą, jis buvo pasiruošęs, buvo užsisakęs specialią liemenę, kurioje buvo padarytos specialios kišenės, kad galėtų pasidėti pinigus. Jis nenorėjo, kad darant nusikaltimą pinigai būtų tai kažkur, jis norėjo pinigus turėti su savimi, kaip suprantu, didžioji dalis pinigų tilpo į jo liemenę, o likutis, kuris netilpo, buvo patikėtas man“.

Liudytojas teigė, kad pinigus, kuriuos jis su slapstymuisi paruoštais daiktais laikė sodo namelyje prie Vilniaus, vėliau esą paėmė departamento pareigūnai.

„Kai man atidavė daiktus, paklausiau, kur yra didelis kiekis pinigų, kuris buvo tašėje. Jie pasakė, kad jie pridėti prie tyrimo“, – sakė slaptasis liudytojas.

Jis tikino, kad jeigu būtų padėjęs D. Kedžiui įvykdyti suplanuotas žmogžudystes, šis esą už pagalbą būtų sumokėjęs apie milijoną litų. Tačiau, jo teigimu, vėliau D. Kedžio draugas, šiuo metu suimtas choristas Raimundas Ivanauskas esą jį perkalbėjo – geriau pinigus skirti slapstymuisi.

Liudytojas taip pat pareiškė, kad po teisėjo Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymų D. Kedys kurį laiką ketino slapstytis Lietuvoje, o paskui savo keliais planavo „iškeliauti per Lenkiją ir atsidurti arba kokioje Ispanijoje arba Rusijoje“. Čia esą doleriai yra labiau vertinami nei eurai.

Liudytojas atskleidė, kad po žudynių D. Kedys kurį laiką slapstėsi Ispanijoje, Alikantėje.

„Buvo tokių kontaktų, savo akimis mačiau, kaip žmogus bendravo su juo interneto pagalba, skaipu, ir jis buvo nurodęs, kad dabar yra Ispanijoje, Alikantės regione, – kalbėjo informatorius. – Ten jį dangstė jo pažįstama, kaip ir gyvenimo meilė, moteris iš Kauno, kiek man yra žinoma pagal Drąsiaus pasakojimą, jinai čia pardavusi visus savo turtus, butą, Kauno urmo bazėje turėjo verslą, čia jinai viską uždarė ir jau prieš nusikaltimą išvyko į užsienį. Jinai sumėtė pėdas ir jo laukė“.

Be to, liudytojas tikino, kad ir pats interneto pagalba kalbėjosi su D. Kedžiu.

„Jis buvo atsiauginęs plaukus, nusidažęs juodai, užsiauginęs barzdą, sakyčiau, kelių mėnesių, jis bandė pakeisti veido bruožus“, – teigė šiuo metu valstybės saugomas vyras.

Jis taip pat užsiminė, kad apie D. Kedžio slapstymosi vietą esą žinojo ir pareigūnai.

Informatorius „Abipus sienos“ taip pat užsiminė, kad apie D. Kedžio planuojamus nusikaltimus viską žinojo jo sesuo N. Venckienė. Jai, pasak liudytojo, pagal išankstinį planą ir turėjo atitekti mažametės mergaitės globa.

„Buvo toks planas, kad nušauna motiną, tada lieka vaiko teisės tėvui, bet kadangi tėvas slapstosi, tada finansinės galimybės yra geresnės pas Kedžių pusę, ir tada bet kokia kaina jie augins mergaitę“, – tvirtino vyras.

„Man nesuprantama, ar čia yra tokia didelė korupcija, ar toks didelis užnugaris Prezidentūroje, dar kažkur tai, kad turint begalę informacijos apie N. Venskienę, ji toliau dirba“, – stebėjosi liudytojas.

„Labai tą žmogų suprantu ir linkiu jam stiprybės, nepalūžti, ir labai tikiuosi, kad mūsų teisėsauga tokius žmones tikrai saugos ir globos vardan to, kad pagaliau padėti tašką šitoje byloje – jau šešeri metai žmonės kankinasi“, – apie slapto liudytojo svarbą kalbėjo Laimutė Stankūnaitė.