Tokį sprendimą generalinis prokuroras priėmė susipažinęs su ikiteisminio tyrimo medžiaga ir Teisėjų tarybos skundu dėl Šiaulių apygardos prokuratūros nutraukto tyrimo L. Kedienės atžvilgiu, taip pat priimto procesinio sprendimo atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Kauno apygardos teisėjos N. Venckienės pasisakymų.

Generalinė prokuratūra primena, kad ikiteisminį tyrimą dėl L. Kedienės veiksmų buvo pradėjusi pagal Teisėjų tarybos pirmininko pareiškimą, kuriame buvo nurodyta, kad L. Kedienė, išklausiusi 2010 m. lapkričio 17 d. Panevėžio miesto apylinkės teismo nutartį, žodžiu išreiškė nepagarbą teismui. Ikiteisminį tyrimą buvo pavesta atlikti Šiaulių apygardos prokuratūrai. Prokuroras, ištyręs su pareiškimu susijusias aplinkybes, 2011 m. sausio12 d. priėmė nutarimą ikiteisminį tyrimą L. Kedienės atžvilgiu nutraukti, o N. Venckienės atžvilgiu - nepradėti.

Teisėjų taryba nesutiko su tokiu Šiaulių apygardos prokuratūros sprendimu ir jį apskundė aukštesniajam prokurorui.

Reaguodamas į susiklosčiusią situaciją, generalinis prokuroras Šiaulių apygardos prokuratūros paprašė tyrimo medžiagos, susipažino su Teisėjų tarybos skundu ir nutarė, kad tyrimas turi būti atnaujintas.

Klausimas dėl teisėjos N. Venckienės baudžiamosios atsakomybės galės būti sprendžiamas gavus Seimo sutikimą.