L. Stankūnaitė į kambarį, kur buvo mergaitė su globėja, įėjo kartu su apsauga ir advokatu. Tada antstolė paprašė vykdyt teismo sprendimą.

„Mergaitė buvo pasodinta ant kelių pas teisėją N. Venckienę, N. Venckienė ją buvo apsikabinusi, rankomis apglėbusi ir prisispaudusi prie savęs ir neklausė reikalavimų paleisti mergaitę. Kadangi tai buvo kliūtis, ji buvo šalinama atgniaužiant N. Venckienės rankas. Tada vaiko teisių specialistė perdavė mergaitę mamai, mama pasiėmė mergaitę“, - specialioje TV3 laidoje kalbėjo G. Černiauskas.

Pasak advokato, kadangi mergaitė buvo basa, o N. Venckienė klykė, rėkė ir kėlė sumaištį, mergaitė skubiai buvo išnešta ant rankų iš patalpos, įsodinta į automobilį ir išvežta iš Garliavos.

G. Černiausko teigimu, rankas N. Venckienei atgniaužė policijos pareigūnai. Pasak advokato, N. Venckienė kliudė vykdyti teismo sprendimą, nes gniaužė vaiką. Tai advokatas prilygina prievartai prieš mergaitę.

Mergaitę mamai perdavė vaiko teisių apsaugos specialistė. G. Černiauskas sakė padėjęs nunešti mergaitę į automobilį, nes to paprašė mama: mergaitė pagal amžių sveria daug ir baimintasi, kad ji neiškristų.

Advokato teigimu, šiuo metu mergaitė ir mama saugomi. Advokatas sakė iš anksto svarstęs situacijas, kaip iš globėjos paimta mergaitė jausis likusi su mama.

„Mes visi buvome labai nustebę, nes mergaitė iš karto pasijuto geriau, pradėjo bendrauti, pradėjo žaisti, juokauti,krėsti įvairias išdaigas, kalbėtis apie atostogas, keliones. Mergaitė pareiškė norą lankyti baseiną, leido pašukuoti mamai plaukus. Tai buvo natūrali visiškai netikėta reakcija“, - kalbėjo G. Černiauskas.

Lygino su kalėjimu ir naujo gyvenimo pradžia

Ketvirtadienį, dar prieš TV3 laidą L.Stankūnaitės advokatas DELFI taip pat teigė, kad tiek L. Stankūnaitė, tiek jos dukra yra labai laimingos ir šią dieną vadina savo naujo gyvenimo pradžia.

L. Stankūnaitė ir G. Černiauskas ankstų ketvirtadienio rytą ant rankų iš laikinosios globėjos N. Venckienės namų Garliavoje išnešė mergaitę.

„Jau važiuodamos autobusiuke mama ir dukra juokavo, džiaugėsi. Mama labai laiminga, o mergaitė jaučiasi kaip ištrūkusi iš kalėjimo. Šią dieną jos vadina antruoju savo gimtadieniu. Tai ne iš piršto laužti žodžiai – taip yra iš tikrųjų. Aš net padariau keletą nuotraukų, šiek tiek filmavau“, - DELFI teigė G. Černiauskas.

Pasak advokato, jis daugiau procese nedalyvauja, o mergaitė su mama išvežtos į įslaptintą vietą.

Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistės taip pat tvirtina, kad mergaitė yra rami, jos būklė gera.