Nors sausio mėnesį Lawrence’as Johnas Ripple’as buvo pripažintas kaltu dėl banko apiplėšimo ir jam buvo skirta 37 mėnesių kalėjimo bausmė, jo advokatas ir federaliniai prokurorai paprašė JAV Apygardos teismo teisėjo sušvelninti jam bausmę. JAV prokuroro padėjėja Sheri Catania teigė, kad šį prašymą palaikė ir banko viceprezidentas, ir banko kasininkė, kuriai L. J. Ripple’as grasino.

JAV Apygardos teismo teisėjas Carlosas Murguia antradienį skyrė L. J. Ripple’ui šešis mėnesius namų arešto, kai paskirti gynėjai Chekasha Ramsey ir Sh. Catania prabilo apie teisiamojo sveikatos problemas, atgailavimą ir mažai tikėtiną pakartotinį nusikaltimą.

L. J. Ripple’as taip pat atliks trijų metų lygtinę bausmę, įskaitant ir 50 valandų viešųjų darbų. Taip pat jam nurodyta sumokėti 227,27 dolerio (apie 200 eurų) sumą apiplėštam bankui – tiek susidarė už apmokamas valandas banko darbuotojams, kurie apiplėšimo dieną buvo išsiųsti namo, ir dar 100 dolerių (apie 90 eurų) į nusikaltimo aukų fondą.

L. J. Ripple’o istorija praėjusių metų rudenį sulaukė nacionalinio susidomėjimo. Vyras užėjo į „Bank of Labor“, esantį vos už kvartalo nuo Kanzaso miesto policijos būstinės, ir padavė banko kasininkei raštelį, kuriame buvo parašyta: „Turiu ginklą, atiduok man pinigus“.

Kai kasininkė padavė L. J. Ripple’ui 2924 dolerius, vyras prisėdo banko fojė palaukti policijos, o vėliau pareigūnams aiškino, kad apiplėšimo raštelį parašė matant žmonai, ir pasakė jai, kad geriau jau bus kalėjime, nei su ja namuose.

Ch. Ramsey teisėjui antradienį sakė, kad prieš nusikaltimą rugsėjį L. J. Ripple’as gyveno įstatymus gerbiantį gyvenimą, buvo pareigingas keturių įvaikintų vaikų tėvas ir turėjo stabilius santykius su žmona.

Po keturgubos šuntavimo operacijos 2015 metais vyras kentėjo nuo depresijos, sakė Ch. Ramsey. Deja, ji nebuvo diagnozuota, todėl pasireiškė dirglumu. Pats L. J. Ripple’as nematė reikalo papasakoti apie ligos simptomus medikams.

Pavadinęs apiplėšimą „pagalbos šauksmu“, Ch. Ramsey tikino, kad nustačius diagnozę ir skyrus tinkamus medikamentus L. J. Ripple’as vėl jaučiasi normaliai. „Ponas Ripple’as supranta, ką jis padarė, ir gerbia įstatymus, ką rodo ir jo elgesys praeityje“, – neabejojo Ch. Ramsey, taip pat pažymėjęs, kad L. J. Ripple’as kartu su žmona lanko privalomas konsultacijas.

Lydimas žmonos ir kelių šeimos narių L. J. Ripple’as antradienį teisme atrodė atgailaujantis, ir atsiprašė „Bank of Labor“ ir kasininkės. Kalbėti su žiniasklaida jis atsisakė.

„Neketinau išgąsdinti jos (kasininkės)“, – sakė L. J. Ripple’as antradienį.

Vyras patvirtino, kad dėl jam paskirtų medikamentų jaučiasi geriau. Pasak jo, kalėjimas būtų bausmė veikiau jo žmonai nei jam. „Dabar jaučiuosi puikiai. Jaučiuosi tarsi senasis aš“, – tikino vyras.

Ir C. Murguia, ir Sh. Catania teigė, kad itin neįprasta, kai dėl banko apiplėšimo kaltu pripažintas asmuo negauna kalėjimo bausmės. Sh. Catania sakė, kad per savo karjerą tokiais atvejais vos du kartus prašė teismo apsvarstyti kitokius nei realus kalėjimas bausmės variantus.

„Naujienų pranešimuose pasimetė tai, kad ponas Ripple’as nuėjo į banką, apiplėšė jį ir taip iš jo neišėjo“, – priminė Sh. Catania.

Kai jį surado banko apsaugininkas ir policija, L. J. Ripple’as iškart grąžino pinigus. Nors banko kasininkei grasino ginklu, su savimi jis tada turėjo tik nagų žnyples ir plaukų šepetį.