Aukcioną pradėjo pats pypkės šeimininkas, kuris jau kelerius metus nerūko. L.Walesa internete pradinę pypkės kainą pakėlė nuo 100 zlotų (88 litų) iki 1000 zlotų (880 litų).

Išaugus kainai, pypkė buvo parduota už 10,5 tūkst. zlotų (9,24 tūkst. litų). Ją nupirko buvusio prezidento gerbėjas iš Poznanės. Pinigai bus perduoti kraujagyslių ligomis sergančių vaikų fondui.

Antradienį kandidatai į prezidentus rengia naujus aukcionus. Įdomu pažymėti, kad jie siūlo savo varžovų daiktus.

"Solidarumo" rinkimų akcijos (SRA) pirmininkas Marianas Krzaklewskis (Marijanas Kšaklevskis) aukcionui pateikė savo varžovo, Valstiečių sąjungos (VS) pirmininko Jaroslawo Kalinowskio (Jaroslavo Kalinovskio), stalinę žibalinę lempą, o pastarasis - M.Krzaklewskio medžioklinį šautuvą.

Tačiau rinkimų kampanija vyksta ne taip taikiai, kaip gali pasirodyti pažiūrėjus reportažus iš aukcionų. Pasak politikų, ji įgauna brutalų pobūdį.

Pirmadienį Baltstogėje, prezidento akivaizdoje, įvyko incidentas tarp Aleksandro Kwasniewskio (Aleksandro Kvasnevskio) ir Mariano Krzaklewskio šalininkų. Policija sulaikė 7 žmones, tarp kurių buvo ir M.Krzaklewskio rinkimų štabo Baltstogėje pirmininkas.

Iš tvarkos pažeidėjų buvo atimti peiliai ir geležinės lazdos.

Daug triukšmo sukėlė ūkininkų "Savigynos" profesinės sąjungos pirmininko Andzrejaus Lepperio (Andžejaus Leperio) pareiškimas, kad M.Krzaklewskis jam pasiūlė 1 mln. JAV dolerių (4 mln. litų) už tai, kad pasitrauktų iš rinkimų kampanijos ir išvyktų iš šalies.