Tuo tarpu Dž. Rubino žmona, CNN korespondentė Kristiana Amanpur (Christiane Amanpour), po gimdymo atostogų ketina grįžti dirbti į CNN korespondente.

Dž. Rubinas, kuris atsistatydina, kad padėtų žmonai rūpintis sūnumi Darijumi (Darius) poros namuose Londone, trečiadienį su įprastu žavesiu ir santūrumu surengė savo paskutiniąją valstybės departamento spaudos konferenciją. Tačiau jos pabaigoje leido sau pažongliruoti guminiais ančiukais - valstybės departamento spaudos tarnybos darbuotojų dovana jaunam tėveliui.

K. Amanpur netikėtai pirmą kartą pasirodė vyro spaudos konferencijoje ir švelniai pajuokavo apie sauskelnes.

"Daug ko reikia išmokti, pone Rubinai, ketinant praleisti daugiau laiko su žmona bei vaiku ir norint tapti "ponu Mamyte". Taigi norėčiau paklausti, ar galite įtikinti savo skeptiškai nusiteikusį sūnų, kad esate įgaliotas keisti sauskelnes", paklausė K. Amanpur, sukeldama kolegų žurnalistų juoką.

Dž. Rubinas kurį laiką išsisukinėjo teigdamas, jog aukštesni valstybės departamento pareigūnai jo neįgaliojo atsakyti į tokį klausimą. Tačiau vėliau atsakė klasikine diplomatine kalba: "Pasakysiu taip: padarysiu viską, kas būtina ir tinkama".

Paskutinės Dž. Rubino spaudos konferencijos dalyvius ypač pralinksmino netikėtai pasirodęs Baltųjų rūmų atstovas spaudai Džo Lokhartas (Joe Lockhart), kuris nustebusiam Dž. Rubinui įteikė krepšį morkų nuo prezidento Bilo Klintono (Bill Clinton).

Jei per savo karjerą pavyzdingas Dž. Rubinas ir padarė kokią klaidą, tai tik paminėdamas tas nelemtas morkas. 1997 metų gruodžio mėnesį per kelionę į Artimuosius Rytus Dž. Rubinas peržengė ribas pasakydamas, jog Baltieji rūmai svarsto galimybes leisti Irakui pirkti daugiau maisto ir vaistų, nepaisant ekonominių sankcijų. Dž. Rubinas humanitarinės pagalbos programą pavadino "maža morka".

B. Klintonui tai labai nepatiko. Tuo metu JAV administracija labai jautriai reaguodavo į kalbas, kad Jungtinės Valstijos švelnina sankcijas Irako prezidentui Sadamui Huseinui (Saddam Hussein).

Vėliau JAV valstybės sekretorė Madlena Olbrait (Madeleine Albright) pabarė Dž. Rubiną ir patarėją nacionalinio saugumo klausimais Sandė Bergerį (Sandy Berger) už padarytą klaidą.

40 metų Dž. Rubinas artimu M. Olbrait patarėju ir atstovu spaudai dirbo septynerius metus. Paskutinė jo darbo diena valstybės departamente yra penktadienis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją