Norvegijos laikraščio teigimu, broliai Hughas ir Adrianas Lyallai savo 1967-ųjų laidos automobilį paliko Fleslando oro uoste netoli Bergeno 1999-ųjų kovo mėnesį.

Dabar sąskaitoje už automobilio stovėjimą aikštelėje - jau 55 000 kronų (25 300 Lt).

Ant storu dulkių sluoksniu padengto automobilio lango priklijuotas skelbimas "Parduodamas".

Automobilis tapo tikra pramoga visiems turistams, atvykstantiems arba išvykstantiems iš Freslando oro uosto.

Pasak Bjorno Bjornseno, automobilių stovėjimo aikštelės vadybininko, broliai pastatė automobilį, pasiėmė čekį ir išvyko nieko nepaaiškinę.

"Tai rekordas. Mes nesame matę nieko panašaus,” prisipažino Bjornsenas. Beje, tai nėra pirmasis kartas, kai broliai pateko į pirmąsias Norvegijos spaudos antraštes dėl savo įpročio ilgam palikti automobilius mokamose stovėjimo aikštelėse.

1998-aisiais jie savo 1967-ųjų laidos dramblio kaulo spalvos "Rolls Royce" paliko toje pačioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Po 6 mėnesių Lyallai, atvykę pasiimti automobilio, sumokėjo 16 000 kronų (7360 Lt).

“1999-ųjų kovo mėnesį į Bergeną mes vykome jau kiti "Rolls Royce" automobiliu ir važinėjomės ten kelias dienas, kol tvarkėm verslo reikalus.

Dar 2 ar 3 kiti mūsų automobiliai stovi oro uostų stovėjimo aikštelėse čia Anglijoje. Smagu oro uostose laikyti automobilius, ypač kai keliauji," teigė Adrianas.