C. Orras su O. Marčenko susipažino vieno internetinių pažinčių portale ir bendravo kaip susirašinėjimo draugai, tačiau praėjus kuriam laikui naujoji draugė prisipažino, kad jį įsimylėjo.

Moteris taip pat prisipažino gyvenanti Luhanske – konflikto tarp Ukrainos pajėgų ir separatistų kamuojamame mieste, ji rašė, kad yra našlė ir viena augina 2 metukų dukrelę.

Tuomet vyras ėmė ją raginti atvažiuoti į Škotiją, tačiau ši teisinosi, kad Ukrainoje užtrunka įvairios biurokratinės procedūros, kurias norint pagreitinti reikia pinigų, o C. Orras neatsisakė jai padėti.

„Bendravome kasdien, vienas kitam parašėme maždaug 800 elektroninių laiškų, bendravome „WhatsApp“, keitėmės nuotraukomis ir netgi kalbėjome telefonu. Viskas atrodė labai nuoširdu“, – kalbėjo vyriškis.

Jis netgi išleido 1,600 svarų sterlingų moters kelionės į Edinburgą bilietams, ji žadėjo atvykti ir net pranešė, kaip bus apsirengusi, tačiau lėktuvui nusileidus nepasirodė.

Tuomet škotas ir kreipėsi į policiją dėl O. Marčenko dingimo, tačiau netrukus jam buvo išaiškinta, jog vyras – tik dar viena kibernetinių nusikaltėlių auka.

Jų įvykdytą nusikaltimą apsunkina tai, kad O. Marčenko yra užsienio pilietė ir gyvena svečioje šalyje, su kurios pareigūnais JK policija neturi bendradarbiavimo sutarčių.

Nukentėjusysis tikina sieksiąs teisingumo, tačiau vis dar negali suprasti, kodėl ukrainietė pasirinko būtent jį.

„Galėjo pasirinkti ką nors turtingesnį“, – širdo apmautas škotas.