Labai populiaraus televizijos kanalo CBS šou “Survivor” (Išgyvenęs), panašaus į analogišką TV laidą Britanijoje “Castaway” (Išsigelbėjęs), dalyviai lazdomis užmuša žiurkes, vėliau jas kepa atviroje ugnyje ir ‘skanauja’, teigdami, kad mėsa tiesiog nuostabi.

Šios scenos supykdė Gyvūnų teisių apsaugos kompanijos PETA atstovus, kurie netgi surengė protestą prie CBS studijos Niujorke.

CBS laidoje rodomi vienoje iš Malaizijai priklausančių negyvenamų salų atsidūrę šou dalyviai, kurie galiausiai taip išalksta, kad pradeda valgyti žiurkes. Paskutinysis, ištvermingiausias, šou dalyvis laimės milijoną JAV dolerių.

Praeitos savaitės laidoje buvo rodoma, kaip šou dalyviai nukerta žiurkėms galvas bei letenas, nudiria joms odą bei išdarinėja ir vėliau ‘skanauja’ keptą žiurkieną.

Vienas iš laidos dalyvių prisipažino, kad po kelių kąsnių žiurkienos skonis jam tapo panašus į vištieną.

“Jie labai žiauriai elgiasi su gyvūnais. Jeigu tai būtų daroma JAV, jie nedelsiant būtų apkaltinti pagal įstatymus,” teigė PETA atstovė.

„Mes pagarbiai žiūrime į visa tai, ka propaguoja PETA, tačiau mes įsitikinę, kad žiūrovai supranta, jog medžioklė ir žvejyba – tai viena iš išgyvenimo priemonių, kuria žmonės naudojosi nuo neatmenamų laikų,” aiškino kompanijos CBS atstovai.