Pirmąsias 200 turtingiausiųjų sąrašo vietas užima verslininkės, kurios daro pinigus iš visko, pradedant maistu ir baigiant vertybiniais popieriais.

"Jungtinėse Valstijose 38 proc. viso verslo priklauso moterims, o Vokietijoje šis skaičius yra 60-65 proc. Tai skatina iš naujo įvertinti pasaulio verslą, kuriame, kaip manyta, dominuoja vyrai", skelbia žurnalas "EuroBusiness", parengęs minėtą sąrašą.

Turtingiausia moteris pasaulyje yra 81 metų amerikietė Helen Walton (Helen Volton), kuri paveldėjo vyrui priklausiusias parduotuvių tinklo "Wal-Mart" akcijas ir kurios turtas dabar yra 46 mlrd. eurų.

74 metų prancūzė Liliane Bettancourt (Lilian Betankur) nebėra turtingiausia pasaulyje, bet liko antra - jos turtas vertas 14,3 mlrd. eurų. Ši moteris kontroliuoja "L'Oreal" imperiją, kurią 1907 metais įkūrė jos tėvas Eugene Schuelleris (Eženas Šuleris) ir yra turtingiausia Europoje.

175-oji yra aštuonmetė britė India James (Indija Džeims), kuriai priklauso 600 mln. eurų turtas. Ji yra Londono leidėjo ir nekilnojamojo turto savininko Paulo Raymondo (Polo Reimondo) jaunesnioji iš dviejų vaikaičių.