Šiuo egzaminu buvo baigta higienos, tinkamo gyvūnų skerdimo ir tinkamo mėsos vartojimo mokomoji programa, kurią organizavo Jenimahalės savivaldybė, dedanti vis didesnes pastangas, kad šventės metu nebeliktų visuotinai žinomų nehigieniško mėsos dorojimo atvejų.

"Švietimas yra privalomas, - tvirtino Jenimahalės meras Ahmetas Duyaras, vienas iš tokių mokomųjų programų pradininkų. - Licencijų neturintiems skerdikams mūsų rajone bus visiškai uždrausta skersti".

Dažnai netvarkos lydimas viešas gyvūnų skerdimas, atliekamas gatvėse, parkuose ar pakelėse, pastaraisiais metais ėmė kelti vis didesnį Turkijos visuomenės pasipiktinimą ir privertė valdžios institucijas šiam ritualui įrengti specialia įranga aprūpintas skerdyklas.

Ant šaligatvių telkšantys kraujo klanai ar palei greitkelius ant elektros stulpų iškabinėtos avių skerdienos - įprastas vaizdelis švenčiant Id al Adhą, kai atnašauti paruošti gyvūnai, pamišę iš siaubo, dažnai pabėga, užtvenkia eismą ir sukelia ant kojų policiją.

Be to, kasmet į ligonines atgula po kelis šimtus neprofesionalių skerdikų: vieni jų susižaloja patys, kitiems nosys ir galūnės lūžta įspyrus nesuvaldytiems gyvūnams.

Id al Adha, švenčiama po kasmetinės piligriminės kelionės (hadžo) į Meką, yra viena svarbiausių musulmonų švenčių ir skiriama pranašo Abraomo poelgiui atminti. Pranašas buvo pasiryžęs paaukoti Viešpačiui savo sūnų Izmaelį, kad įrodytų Jam savo atsidavimą. Tačiau Viešpats, išbandęs Abraomą, sulaikė pakeltą virš sūnaus galvos ranką ir atsiuntė Abraomui baltą ėriuką, kuris ir buvo paaukotas.