Tačiau teisėjas Samuelis Buffordas sakė, kad ši pinigų suma gali pasikeisti, priklausomai nuo našlei skiriamos kompensacijos dydžio įvertinimo ir atskiros bylos dėl velionio naftos magnato J.Howardo Marshallo, vadinto turtingiausiu Teksaso žmogumi, turto dydžio. Bylos nagrinėjimas prasidėjo ketvirtadienį Hiustone.

Tuo tarpu velionio milijardieriaus sūnus Pierce'as Marshallas pareiškė paduosiąs apeliaciją.

Jo advokatai teisme tvirtino, kad J.Howardas Marshallas, nors ir apipildavęs savo jauną žmoną dovanomis ir dėmesiu, savo testamente pinigų jai nepaliko.

A.N.Smith su milijardieriumi susipažino 1991 metais striptizo bare, kur ji dirbo, o susituokė su juo 1994 metais. Tada nuotakai buvo 26-eri, o jaunikiui 89 metai. Santuoką po 14 mėnesių nutraukė milijardieriaus mirtis.

Tada A.N.Smith pareiškė, kad jos prie invalido vežimėlio prikaustytas vyras žadėjo palikti jai pusę turto, ir kreipėsi į teismus, aiškindama, kad milijardieriaus sūnus neleidžia jai pasiimti teisėtai paveldėtų pinigų.

Praėjusių metų spalį kalbėdama bankroto teisme A.N.Smith, rankose laikydama vyro nuotrauką, sakė, kad jis ne sykį jai piršosi ir siūlė pusę savo pinigų, kad tik ji greičiau apsispręstų.

Šiuo metu dėl velionio milijardieriaus turto bylinėjasi ne tik A.N.Smith, bet ir jo vyresnysis sūnus Howardas Marshallas III. Tėvas neįtraukė jo į testamentą po verslo konflikto 1980-aisiais, susijusio su "Koch Industries", Vičitoje įsikūrusia energetikos įmone, kurią įsteigti padėjo H.Marshallas.

H.Marshallas teigia, kad neteko savo palikimo, nes jaunesnysis brolis įtikino tėvą, jog vyresnėlis dirba prieš šeimos interesus.

P.Marshallas, brolio kaltinimus neigiantis, sako, kad jo tėvo turtas yra vertas 40-60 milijonų, o ne 1,6 milijardo dolerių, kaip tvirtina A.N.Smith.