Konferencijos svečiai turėjo progą dalyvauti vampyriškuose pasilinksminimuose, paskanauti vietos vyno ir daug česnako, vieno pagrindinių Transilvanijos virtuvės elementų, nors šis prieskoninis augalas ir laikomas pagrindiniu ginklu apsisaugoti nuo vampyrų.

Renginys vyko niūrioje dar komunistiniais metais statytoje konferencijų salėje Transilvanijos kurorte, miškinguose kalnuose 170 kilometrų į šiaurę nuo Bukarešto.

Dalyviai taip pat galėjo pasimėgauti gotikinio siaubo kino klasika. Jie buvo supažindinti su naujausiais mokslo darbais apie vampyrizmą.

"Drakulos" autorių Bramą Stokerį įkvėpė Vladas Tepesas, Vlado Draculo, vėliau tapusio Valakijos vadovu kovojant prieš turkus, sūnus. Legendos apie jo sūnų, kuris po sukilimo užėmė Transilvanijos sostą, tapo 1897 metais pasirodžiusio romano, daugiau nei 180 filmų ir daugybės kitų kūrinių pagrindu.

Vietos organizatoriai iš Transilvanijos Drakulos bendrijos mėgina pasinaudoti Drakulos legenda, kad pritrauktų į Rumuniją turistų.

Suvenyrų medžiotojai iš konferencijos namo galėjo parsivežti į delną telpančius medinius karstelius su žiupsneliu žemės iš Drakulos pilies Transilvanijoje.